Hamurunun hazırlanışı:
Karpuz pastanın ıspanaklı hamurundan hazırlayıp, pişirdim.
Kalıptan çıkarıp, üzerine 1 su bardağı süt döktüm.
Kremasının hazırlanışı:
1 Yumurta
1,5 Su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı şeker
1 Vanilya
Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti
Unu, nişastayı, vanilyayı, şekeri, sütü, yumurtayı
tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kremayı ocaktan alıp soğutun.
Mikserle çırptıktan sonra çırpılmış krem şantiyi ekleyip tekrar çırpın.
Yapılışı: Kekin üzerine kremayı döküp yayın. Dilerseniz
hazır çikolata sosunu pişirip, soğuttuktan sonra üzerine dökebilirsiniz. Biz
çikolata sossuz beğendik. 1 Gece buzdolabında bekletin. Üzerini dilediğiniz
gibi süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder