Ispanakla Tart Kek


 

Hamurunun hazırlanışı:

Karpuz pastanın ıspanaklı hamurundan hazırlayıp, pişirdim. Kalıptan çıkarıp, üzerine 1 su bardağı süt döktüm.

Kremasının hazırlanışı:

1 Yumurta

1,5 Su bardağı süt

Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım yemek kaşığı un

Yarım yemek kaşığı şeker

1 Vanilya

Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti

Unu, nişastayı, vanilyayı, şekeri, sütü, yumurtayı tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kremayı ocaktan alıp soğutun. Mikserle çırptıktan sonra çırpılmış krem şantiyi ekleyip tekrar çırpın.

Yapılışı: Kekin üzerine kremayı döküp yayın. Dilerseniz hazır çikolata sosunu pişirip, soğuttuktan sonra üzerine dökebilirsiniz. Biz çikolata sossuz beğendik. 1 Gece buzdolabında bekletin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

 

Yorumlar