Karpuz Pasta

 



Karpuz pastanın ıspanak püresini hazırlamak için, ıspanak yapraklarını (sapları kullanılmıyor) ve az suyu rondoya koyup püre haline getirdim. Pastanın çilek püresini hazırlamak için dondurucudan çıkardığım çileklerin buzlarını çözdürdüm (taze çilek kullanabilirsiniz benim elimde donmuş çilek vardı). Çilekleri rondo da püre haline getirdim.

 

Hamuru için:

3 Yumurta

1 Su bardağı şeker

1 Su bardağı ıspanak püresi

1,5 Su bardağı un

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 Kabartma tozu

2 Vanilya

Kreması için:

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı süt

Keki ıslatmak için:

1 Su bardağı süt

Çilekli sos için:

1 Su bardağı+1 su bardağından 2 parmak eksik çilek püresi

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

1 Yemek kaşığı mısır nişastası (az suyla açılacak)

Üzerine:

Damla çikolata

Yapılışı: Çilekli sosu hazırlamak için, tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Kekini hazırlamak için yumurtalarla şekeri mikserle çırpın. Yağı ve ıspanak püresini ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, vanilyaları, kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yağlanmış ve unlanmış tart kek kalıbına ıspanaklı hamuru dökün. Kalıbı mutfak tezgahına birkaç kez vurarak hamurun havasını alın. Kek hamurunu fırında pişirin. Keki kalıptan çıkarıp soğutun. Soğuyan kekin üzerine, 1 su bardağı şekersiz soğuk süt dökerek keki ıslatın. 1 Su bardağı sütle krem şantiyi çırpın. Krem şantiyi Keke sürün. Çilekli sos soğuyunca 1 kez karıştırıp, pastanın üzerine dökün ve yayın. Pastanın üzerine damla çikolataları koyun. Karpuz pastayı 1 gece buzdolabında bekletin.


Yorumlar