Karpuz pastanın ıspanak püresini
hazırlamak için, ıspanak yapraklarını (sapları kullanılmıyor) ve az suyu
rondoya koyup püre haline getirdim. Pastanın çilek püresini hazırlamak için
dondurucudan çıkardığım çileklerin buzlarını çözdürdüm (taze çilek
kullanabilirsiniz benim elimde donmuş çilek vardı). Çilekleri rondo da püre
haline getirdim.
Hamuru için:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı ıspanak püresi
1,5 Su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Kabartma tozu
2 Vanilya
Kreması için:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Keki ıslatmak için:
1 Su bardağı süt
Çilekli sos için:
1 Su bardağı+1 su bardağından 2 parmak
eksik çilek püresi
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Yemek kaşığı mısır nişastası (az
suyla açılacak)
Üzerine:
Damla çikolata
Yapılışı: Çilekli sosu hazırlamak için,
tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Kekini hazırlamak için yumurtalarla şekeri
mikserle çırpın. Yağı ve ıspanak püresini ekleyip çırpmaya devam edin. Unu,
vanilyaları, kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yağlanmış ve unlanmış tart kek
kalıbına ıspanaklı hamuru dökün. Kalıbı mutfak tezgahına birkaç kez vurarak
hamurun havasını alın. Kek hamurunu fırında pişirin. Keki kalıptan çıkarıp
soğutun. Soğuyan kekin üzerine, 1 su bardağı şekersiz soğuk süt dökerek keki
ıslatın. 1 Su bardağı sütle krem şantiyi çırpın. Krem şantiyi Keke sürün.
Çilekli sos soğuyunca 1 kez karıştırıp, pastanın üzerine dökün ve yayın. Pastanın
üzerine damla çikolataları koyun. Karpuz pastayı 1 gece buzdolabında bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder