Çıtır Tavuk Burger 2

 


1 Adet küçük boy tavuk budu

2 Yemek kaşığı süt

1 Küçük soğan (ince halka doğranmış)

Galeta unu, sıvı yağ, tereyağı

Mayonez, ketçap, marul

Kornişon turşu dilimleri

Tuz, karabiber, pul biber

Kekik, isot

Hamburger 2 tarifimdeki domates sos

Hamburger ekmeği

Yapılışı: Soğanı küçük bir parça tereyağında kahverengileşene dek kavurun. Tavuk budunun etini kemiklerinden çıkarın. Tavuk etlerini 1 su bardağının arkasıyla dövün (derili olarak kullandım). Tavuk etlerine baharatları, sütü, tuzu ilave edip karıştırın. Galeta ununa bulayıp, sıvı yağda kızartın ve peçetede fazla yağlarını alın.  Hamburger ekmeğinin alt kısmına domates sostan sürün. Sırasıyla üzerine kızarmış tavuk eti, kavrulmuş soğanı, turşu dilimlerini, ketçabı, mayonezi marulu koyun. Üzerine ekmeğin üst kısmini da koyup servis yapın.

 


Yorumlar