1 Adet küçük boy tavuk budu
2 Yemek kaşığı süt
1 Küçük soğan (ince halka doğranmış)
Galeta unu, sıvı yağ, tereyağı
Mayonez, ketçap, marul
Kornişon turşu dilimleri
Tuz, karabiber, pul biber
Kekik, isot
Hamburger 2 tarifimdeki domates sos
Hamburger ekmeği
Yapılışı: Soğanı küçük bir parça
tereyağında kahverengileşene dek kavurun. Tavuk budunun etini kemiklerinden
çıkarın. Tavuk etlerini 1 su bardağının arkasıyla dövün (derili olarak
kullandım). Tavuk etlerine baharatları, sütü, tuzu ilave edip karıştırın. Galeta
ununa bulayıp, sıvı yağda kızartın ve peçetede fazla yağlarını alın. Hamburger ekmeğinin alt kısmına domates sostan
sürün. Sırasıyla üzerine kızarmış tavuk eti, kavrulmuş soğanı, turşu
dilimlerini, ketçabı, mayonezi marulu koyun. Üzerine ekmeğin üst kısmini da
koyup servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder