Domates sosunu hazırlamak için tavaya
rendelenmiş sarımsakları ve biraz sıvı yağ koyup sarımsakları kavurdum. Domates
püresini (kış için hazırlananlardan), tuzu, karabiberi, pul biberi, isotu,
kırmızı toz biberi, kekiği, fesleğeni ilave ettim. Sos kıvamına gelene kadar
pişirdim. Soğuyunca pizza da kullandım. Sodalı poğaça hamurundan yoğurdum.
Hamur mayalanınca bir kere yoğurup, 23 adet beze yaptım. Pişirme kâğıdı
serilmiş tepsilere, yuvarlak şekil verilmiş bezeleri dizdim. Üzerlerini su
bardağının altıyla çukurlaştırdım. Çukurlara domates sostan koydum. Küp
kesilmiş sucuk, küp kesilmiş yeşil biber, çekirdekleri çıkarılmış siya zeytin
koydum. 30 Dak. tepsi mayası verdirdim ve yumurta sarısı sürdüm. Pizzaları
pişmeleri fırına koydum. Pizzalar pişince, üzerlerine kaşar peyniri rendesi
koydum. Kaşarlar eriyinceye kadar fırında tuttum. Fırından alınca üzerlerine 2
kat temiz bez örttüm. İlk sıcaklıkları geçene dek bu şekilde beklettim.
Yorumlar
Yorum Gönder