Kıyır kıyır ve baklava tadında bir
hamuru olduğu için, elde açma böreğimin adını baklava böreği koydum. Böreğin
bir kısmına peynir koydum. Bir kısmına da patates koydum.
Hamuru için
2 Yumurta akı
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı dolusu tuz
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Patatesli içi için:
1 Kâse haşlanmış ezilmiş patates
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
1 Yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber, nane
Peynirli iç için:
1 Kâse süzme peynir (maydanoz
karıştırılmış)
Ayrıca: 11 Yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine: Sıvı yağ
Yapılışı: Tereyağı ve sıvı yağ
karışımında soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Patatesi, tuzu,
baharatları ekleyip kavurun. Harcı soğuyunca börekte kullanın. Hamur malzemesinden
ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dak. dinlendirin. Hamurdan
11 adet beze hazırlayın. Bezenin birini merdaneyle açın ve üzerine 1 yemek
kaşığı sıvı yağ sürün, patatesli veya peynirli içten koyun. Rulo şeklinde
sarıp, gül böreği şekli verin ve yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer
bezeleri de merdaneyle açın. Üzerlerine sıvı yağ sürüp, iç koyun rulo şeklinde
sarın ve tepsideki böreğin etrafına sarın. Baklava böreğinin üzerine sıvı yağ
sürüp, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder