Baklava Böreği

 


Kıyır kıyır ve baklava tadında bir hamuru olduğu için, elde açma böreğimin adını baklava böreği koydum. Böreğin bir kısmına peynir koydum. Bir kısmına da patates koydum.

 

Hamuru için

2 Yumurta akı

1 Su bardağı süt

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay kaşığı dolusu tuz

1 Kabartma tozu

Aldığı kadar un

Patatesli içi için:

1 Kâse haşlanmış ezilmiş patates

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

1 Yemek kaşığı tereyağı, sıvı yağ

1 Yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber, nane

Peynirli iç için:

1 Kâse süzme peynir (maydanoz karıştırılmış)

Ayrıca: 11 Yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine: Sıvı yağ

Yapılışı: Tereyağı ve sıvı yağ karışımında soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Patatesi, tuzu, baharatları ekleyip kavurun. Harcı soğuyunca börekte kullanın. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dak. dinlendirin. Hamurdan 11 adet beze hazırlayın. Bezenin birini merdaneyle açın ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, patatesli veya peynirli içten koyun. Rulo şeklinde sarıp, gül böreği şekli verin ve yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer bezeleri de merdaneyle açın. Üzerlerine sıvı yağ sürüp, iç koyun rulo şeklinde sarın ve tepsideki böreğin etrafına sarın. Baklava böreğinin üzerine sıvı yağ sürüp, fırında pişirin.


Yorumlar