Her evin bir baklava tarifi vardır,
bizim evin baklava tarifi de bu tariftir. Yapılışı kolay olan bu baklavayı, bayramı
beklemeden istediğiniz zaman hazırlayabilirsiniz. Un ve nişasta karışımı az
gelirse, bire bir ölçüyle tekrar hazırlayabilirsiniz.
Hamuru için:
1 Yumurta
Çeyrek su bardağı yoğurt
Çeyrek su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 Fiske tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
1 Kâse dövülmüş ceviz içi
Şerbetine:
2,5 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
Yarım küçük limonun suyu
Üzeri için:
100gr. Tereyağı
Bir miktar sıvı yağ
Ayrıca:
1 Su bardağı nişasta
1 Su bardağı un
Yapılışı: Şerbet malzemelerini küçük
bir tencereye koyup, ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet
kaynayınca, ocaktan alıp soğutun. Hamuru hazırlamak için yoğurdu, yağı, sütü,
yumurtayı, sirkeyi bir kâseye alıp çırpın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine ıslatılıp iyice
sıkılmış bir bez örtün (hamura bez değmesin). Hamuru 1 saat dinlendirin. 1
Saatin sonunda 15 eşit beze hazırlayın. Nişasta ve unu ayrı bir kâsede karıştırın.
5 Adet bezeyi nişasta ve un karışımıyla birlikte, merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde
açın. Aralarına un nişasta karışımından serperek üst üstte koyun. Tepsi
büyüklüğünde açıp, yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine ceviz serpin. 5 Adet bezeyi de aynı şekilde
hazırlayıp, tepsiye koyun. Üzerine cevizi serpin. Son 5 bezeyi de aynı şekilde
hazırlayıp, tepsiye koyun. Baklavayı dilimleyin. Tereyağını eritin, köpüğünü ayranını alın. Baklavanın üzerine eritilmiş tereyağı
dökün. Fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökün.
Yorumlar
Yorum Gönder