Baklava

 



Her evin bir baklava tarifi vardır, bizim evin baklava tarifi de bu tariftir. Yapılışı kolay olan bu baklavayı, bayramı beklemeden istediğiniz zaman hazırlayabilirsiniz. Un ve nişasta karışımı az gelirse, bire bir ölçüyle tekrar hazırlayabilirsiniz.

 

Hamuru için:

1 Yumurta

Çeyrek su bardağı yoğurt

Çeyrek su bardağı süt

Çeyrek su bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 Fiske tuz

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için:

1 Kâse dövülmüş ceviz içi

Şerbetine:

2,5 Su bardağı şeker

2,5 Su bardağı su

Yarım küçük limonun suyu

Üzeri için:

100gr. Tereyağı

Bir miktar sıvı yağ

Ayrıca:

1 Su bardağı nişasta

1 Su bardağı un

Yapılışı: Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye koyup, ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynayınca, ocaktan alıp soğutun. Hamuru hazırlamak için yoğurdu, yağı, sütü, yumurtayı, sirkeyi bir kâseye alıp çırpın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine ıslatılıp iyice sıkılmış bir bez örtün (hamura bez değmesin). Hamuru 1 saat dinlendirin. 1 Saatin sonunda 15 eşit beze hazırlayın. Nişasta ve unu ayrı bir kâsede karıştırın. 5 Adet bezeyi nişasta ve un karışımıyla birlikte, merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına un nişasta karışımından serperek üst üstte koyun. Tepsi büyüklüğünde açıp, yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine ceviz serpin. 5 Adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye koyun. Üzerine cevizi serpin. Son 5 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye koyun. Baklavayı dilimleyin. Tereyağını eritin, köpüğünü ayranını alın. Baklavanın üzerine eritilmiş tereyağı dökün. Fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökün.


Yorumlar