Sodalı Pide


 

Hamuru için:

Sodalı poğaça tarifimin hamurunu hazırladım.

Pırasalı iç için:

Küp doğranmış pırasaları sıvı yağla birlikte kavurun. Salça ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot ilave edin. 1-2 Dakika daha kavurup ocaktan alın.

Patatesli iç için:

Tereyağını eritin. Haşlanmış ezilmiş patatesi, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu ilave edip kavurun.

Peynirli iç için:

Süzme peynir

Sucuklu iç için: 

Sucuğu ve kaşar peyniri dilimleri

Cevizli iç için:

İnce çekilmiş ceviz içi

Birkaç tablet bitter çikolata

Yapılışı: Hamur kabarınca, hamurdan parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Bezeleri oval şekillerde açın. Üzerlerine hazırlanan ve soğuyan istediğiniz içlerden koyun. Rulo şeklinde sarın. Uçlarını ve üzerlerini hafifçe bastırın. Sucuklu ve çikolatalılar hariç üzerlerine bıçakla çizikler atın. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye pideleri koyun. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin. Yumuşak olmaları için üzerlerine temiz bir bez örtün. 10-15 Dak. bekletin.





Yorumlar