Salatalı hamburgeri hazırlamak için
hamburger ekmeği yoğurdum. Canım poğaça isteyince bezelerden iki tanesini
poğaçaya çevirdim. 4 Adet poğaça ve 3 adet hamburger ekmeği pişirdim.
Poğaçalarım ve hamburger ekmeklerim enfes oldular.
Hamuruna:
1 Yumurta akı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı şeker
Yarım Paket ınstant maya (5gr.)
1 Su bardağı ılık süt
1 Çay kaşığı dolusu tuz
Aldığı kadar un
Ayrıca:
1 Yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin
1 Yumurta sarısı (az sıvı yağ
karıştırılmış)
Süzme peynir ve maydanoz karışımı
Susam, çörekotu
Yapılışı: Yumurta akını, sütü, sıvı
yağı, mayayı, şekeri karıştırın. Unu, tuzu ilave edin ve ele hafif yapışan bir
hamur yoğurun. Hamurun bulunduğu kâsenin üzerini 2 kat streç folyoyla kaplayın.
Hamur kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kez yoğurun ve 5 adet beze
hazırlayın. 3 Adet bezeye yuvarlak yassı şekiller verip, tepsiye koyun. 30 Dak.
tepsi mayası verdirin. Üzerlerine Yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. 220
Dereceli ısınmış fırında hamburger ekmeklerini pişirin. Fırından alınca
tepsinin üzerine 2 kat temiz bir bez örtün. İlk sıcaklığı geçene dek bu şekilde
bekletin. Poğaçaları hazırlamak için, 1 adet bezeyi merdaneyle açın. Üzerine
yumuşak margarinin yarısını sürün. Son bezeyi de merdaneyle açıp, yağlı olan
açılmış hamurun üzerine koyun. Kalan margarini üzerine sürün. Kitap şeklinde
kapatın. Merdaneyle açıp, tekrar kitap şekline getirip, küçük boy olacak
şekilde merdaneyle açın. Az un ilave edip, yoğurun ve yumuşacık ele yapışmayan
bir hamur haline getirin. 4 Adet beze yapıp, içlerine süzme peynir koyun.
Yuvarlar şekiller verdikten sonra 30 dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. 220 Dereceli ısıtılmış fırında poğaçaları
pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine 2 kat temiz bir bez örtün. İlk
sıcaklığı geçene dek bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder