Hamburger Ekmeği 2-Yağlı Poğaça

 



Salatalı hamburgeri hazırlamak için hamburger ekmeği yoğurdum. Canım poğaça isteyince bezelerden iki tanesini poğaçaya çevirdim. 4 Adet poğaça ve 3 adet hamburger ekmeği pişirdim. Poğaçalarım ve hamburger ekmeklerim enfes oldular.

 

Hamuruna:

1 Yumurta akı

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı şeker

Yarım Paket ınstant maya (5gr.)

1 Su bardağı ılık süt

1 Çay kaşığı dolusu tuz

Aldığı kadar un

Ayrıca:

1 Yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin

1 Yumurta sarısı (az sıvı yağ karıştırılmış)

Süzme peynir ve maydanoz karışımı

Susam, çörekotu

Yapılışı: Yumurta akını, sütü, sıvı yağı, mayayı, şekeri karıştırın. Unu, tuzu ilave edin ve ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Hamurun bulunduğu kâsenin üzerini 2 kat streç folyoyla kaplayın. Hamur kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca bir kez yoğurun ve 5 adet beze hazırlayın. 3 Adet bezeye yuvarlak yassı şekiller verip, tepsiye koyun. 30 Dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine Yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. 220 Dereceli ısınmış fırında hamburger ekmeklerini pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine 2 kat temiz bir bez örtün. İlk sıcaklığı geçene dek bu şekilde bekletin. Poğaçaları hazırlamak için, 1 adet bezeyi merdaneyle açın. Üzerine yumuşak margarinin yarısını sürün. Son bezeyi de merdaneyle açıp, yağlı olan açılmış hamurun üzerine koyun. Kalan margarini üzerine sürün. Kitap şeklinde kapatın. Merdaneyle açıp, tekrar kitap şekline getirip, küçük boy olacak şekilde merdaneyle açın. Az un ilave edip, yoğurun ve yumuşacık ele yapışmayan bir hamur haline getirin. 4 Adet beze yapıp, içlerine süzme peynir koyun. Yuvarlar şekiller verdikten sonra 30 dak. tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. 220 Dereceli ısıtılmış fırında poğaçaları pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine 2 kat temiz bir bez örtün. İlk sıcaklığı geçene dek bu şekilde bekletin.


Yorumlar