1 Paket kakaolu pastaban
Pasta kekini ıslatmak için:
1 Su bardağı sıcak süt
1 Yemek kaşığı granül kahve (şekersiz
olanlardan)
1 Yemek kaşığı şeker
Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
1 Paket (25gr.) kakao
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı dolusu şeker
Ayrıca:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
5 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Paket (200ml.) krema
1 Tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
Biraz su
Üzeri için:
Hindistan cevizi rendesi, ceviz,
çikolata, toz yeşil fıstık
Yapılışı: Sık sütü, şekeri, şekeri
karıştırın. Hazırlanan karışımı bir kenarda soğumaya bırakın. Krema
malzemelerini küçük bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan
alıp, ara ara karıştırarak soğutun. Ayrı kâsede krem şanti ve 1 su bardağı sütü
çırpın. Şuradaki karamel sos tarifimi hazırlayın. Pastabanın alt katını kahveli
sütün yarısıyla ıslatın. Üzerine kremanın yarısını sürün. Üzerine krem şantinin
yarısını sürün. Üstüne pastabanın üst katını koyun. Üzerini kalan kahveli sütle
ıslatın. Üzerine kalan kremayı ve kalan krem şantiyi koyun. En üstüne karamel
sosu dökün. Üzerine ceviz, çikolata, hindistan cevizi rendesi toz yeşil
fıstıkla süsleyin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder