Karamelli Pasta


 

1 Paket kakaolu pastaban

Pasta kekini ıslatmak için:

1 Su bardağı sıcak süt

1 Yemek kaşığı granül kahve (şekersiz olanlardan)

1 Yemek kaşığı şeker

Kreması için:

2,5 Su bardağı süt

1 Paket (25gr.) kakao

1 Yumurta

2 Yemek kaşığı dolusu un

1 Yemek kaşığı dolusu şeker

Ayrıca:

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı süt

Karamel sos için:

5 Yemek kaşığı dolusu şeker

1 Paket (200ml.) krema

1 Tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası

Biraz su

Üzeri için:

Hindistan cevizi rendesi, ceviz, çikolata, toz yeşil fıstık

Yapılışı: Sık sütü, şekeri, şekeri karıştırın. Hazırlanan karışımı bir kenarda soğumaya bırakın. Krema malzemelerini küçük bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, ara ara karıştırarak soğutun. Ayrı kâsede krem şanti ve 1 su bardağı sütü çırpın. Şuradaki karamel sos tarifimi hazırlayın. Pastabanın alt katını kahveli sütün yarısıyla ıslatın. Üzerine kremanın yarısını sürün. Üzerine krem şantinin yarısını sürün. Üstüne pastabanın üst katını koyun. Üzerini kalan kahveli sütle ıslatın. Üzerine kalan kremayı ve kalan krem şantiyi koyun. En üstüne karamel sosu dökün. Üzerine ceviz, çikolata, hindistan cevizi rendesi toz yeşil fıstıkla süsleyin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.


Yorumlar