Elimde kalan son çikolatalı
pudingi değişik bir şekilde pişirmek istedim. Karamel sos hazırlayıp,
pişirdiğim pudinglerin üzerlerine döktüm. Karamel soslu pudingin tadı harika
oldu. Karamel soslu pudingi mutlaka 1 gece buzdolabında bekletin.
Karameli için:
5 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Paket (200ml.) krema
1 Tatlı kaşığı dolusu mısır
nişastası
Az su (nişastayı açmak için)
Ayrıca:
1 Paket Dr. Oetker çikolatalı
puding ve süt
Yapılışı: Çikolatalı pudingi
üzerindeki tarife göre sütle birlikte pişirdim. Pudingi kaselere koydum. Şekeri
yanmaz tavaya koydum. Karamel rengini alana ve şeker eriyene dek sürekli karıştırarak
pişirdim. Kremayı ilave ettim. Sürekli karıştırarak, sertleşen şeker eriyene
dek pişirdim. Nişastayı az suyla açıp, karamele ekledim. Sos kıvamına gelene
dek pişirdim. Hazırladığım karamel sosu, pudinglerin üzerlerine döktüm. 1 Gece
buzdolabında beklettim. İsterseniz üzerlerine toz yeşil fıstık serpebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder