Elmalı Rulo Pasta


 

Hamuru için:

5 Yumurta

5 Yemek kaşığı şeker

5 Yemek kaşığı dolusu un

5 Yemek kaşığı süt

1 Çay kaşığı kabartma tozu

1 Tutam tuz

Arasına:

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı süt

Elma dilimleri

Üzerine:

55gr. Çikolata sosu (hazır toz olanlardan)

5 Küçük tablet yüzde 60’lık Ülker bitter çikolata

1 Su bardağı+çeyrek su bardağı süt

Yapılışı: Elmalı rulo pastanın hamurunu rulo pasta tarifimdeki gibi hazırlayın, pişirin ve soğutun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle birlikte çırpın. Krem şantiyi pandispanyanın üzerine sürün. Pandispanyanın bir ucuna temizlenmiş, soyulmuş elma dilimlerini koyun. Rulo şeklinde sarın. Çikolata sosunu hazırlamak için, sütü ve çikolata sosunu karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp, içine çikolataları koyun. Sosu karıştıra karıştıra çikolataları eritin. Çikolata sosu soğuyunca, pastanın üzerine dökün. Pastanın üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Elmalı rulo pastayı, 1 gece veya birkaç saat buzdolabında bekletin.


Yorumlar