Hamuru için:
5 Yumurta
5 Yemek
kaşığı şeker
5 Yemek
kaşığı dolusu un
5 Yemek
kaşığı süt
1 Çay kaşığı
kabartma tozu
1 Tutam tuz
Arasına:
1 Paket krem
şanti
1 Su bardağı
süt
Elma
dilimleri
Üzerine:
55gr.
Çikolata sosu (hazır toz olanlardan)
5 Küçük
tablet yüzde 60’lık Ülker bitter çikolata
1 Su
bardağı+çeyrek su bardağı süt
Yapılışı:
Elmalı rulo pastanın hamurunu rulo pasta tarifimdeki gibi hazırlayın, pişirin
ve soğutun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle birlikte çırpın. Krem şantiyi
pandispanyanın üzerine sürün. Pandispanyanın bir ucuna temizlenmiş, soyulmuş
elma dilimlerini koyun. Rulo şeklinde sarın. Çikolata sosunu hazırlamak için,
sütü ve çikolata sosunu karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp, içine çikolataları
koyun. Sosu karıştıra karıştıra çikolataları eritin. Çikolata sosu soğuyunca,
pastanın üzerine dökün. Pastanın üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Elmalı
rulo pastayı, 1 gece veya birkaç saat buzdolabında bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder