Rulo pasta bizim evde çok
sevilir. Ara ara muzlu, meyveli, çikolatalı rulo pastalar yaparım.
Hamuru İçin (pandispanyası)
İçin:
5 Yumurta
5 Yemek kaşığı şeker
5 Yemek kaşığı dolusu un
5 Yemek kaşığı süt
1 Tutam tuz
1 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
Kreması İçin:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı şeker
1 Vanilya
Arasına:
2 Muz
Üzeri İçin:
1 Poşet krem şanti
Yarım su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı kakao
Fındık ve muz
Yapılışı: Kremasını hazırlamak
için, tüm krema malzemesini karıştırıp pişirdim ve kremayı soğuttum. Yumurtaların
aklarını sarılarını ayırdım. Aklarına bir tutam tuz ekleyerek katı kar olana
dek iyice çırptım. Diğer kasedeki yumurta sarılarına şekeri ekleyip iyice
çırptım. Sütü ilave edip çırptım. Unla kabartma tozunu da koyup karıştırdım.
Çırpılmış yumurta akını da katıp, yumurta akını söndürmeden karıştırdım. Pişirme
kağıdı serilmiş tepsiye hamuru döküp yaydım ve fırında pişirdim. Keke sıcakken
rulo şeklini verdim ve pişirme kağıdını çıkardım. Kek soğuyunca üzerine kremayı
sürüdüm. Soyulmuş muzları bütün halde koyup, rulo şeklinde sardım. Yarım su
bardağı sütü, kakaoyu, krem şantiyi çırptım. Rulo pastanın üzerini kakaolu krem
şantiyle kapladım. Üzerini fındık ve muzla süsledim.
Yorumlar
Yorum Gönder