Köftesi
için:
250gr. Kıyma
1 Yumurta
2 Yemek
kaşığı dolusu galeta unu
1 Küçük
soğan (rendelenecek)
Kajun
baharatı
Tuz,
karabiber, pul biber
Kırmızı toz
biber, isot, kekik
Ekmeği için:
Sosu için:
Patates
için:
4 Patates
1 Yemek
kaşığı sıvı yağ
Tuz,
karabiber, pul biber
Kırmızı toz
biber, isot
Ayrıca:
Soğan (halka
doğranmış)
Marul (ince doğranmış)
Havuç
(rendelenmiş)
Kornişon
turşu dilimleri
Yapılışı:
Patatesi soyun, yıkayın, doğrayın. Baharatlarını, tuzu, yağı ekleyip
karıştırın. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye patatesleri koyun ve fırında
pişirin. Köfte malzemelerini yoğurup, 4 adet
yuvarlak yassı köfte hazırlayın. Köfteleri 1 yemek kaşığı sıvı yağda arkalı
önlü kızartın. Ekmekleri ikiye kesip, alt kısımlarına ev yapımı ketçap sürün.
Sırasıyla içlerine köfte, marul, soğan, havuç, kornişon turşu koyun. Fırın
patatesle birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder