Ramazan ayının başlarında
pişirdiğim etli mantının tadı enfesti. Kıymalı hazır mantının tarifine buradan,
hazır mantının tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
1 Paket (450r.) hazır mantı
1 kâse sarımsaklı yoğurt
200r. Küçük küçük doğranmış
kemiksiz kuzu kuşbaşı eti
1 Küçük soğan (yemeklik ince doğranmış)
1 Yeşil biber (küçük küp
doğranmış)
1 Kâse domates püresi (kışlık
olanlardan)
2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber,
isot
Yapılışı: Sıvı yağını, eti,
soğanı, yeşil biberi tavaya alıp tavadaki malzemeleri kavurun. Domates
püresini, tuzu, baharatları ilave edip pişirin. Hazır mantıyı haşlayıp süzün.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine et soteyi koyup servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder