Etli Mantı

 


Ramazan ayının başlarında pişirdiğim etli mantının tadı enfesti. Kıymalı hazır mantının tarifine buradan, hazır mantının tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

 

1 Paket (450r.) hazır mantı

1 kâse sarımsaklı yoğurt

200r. Küçük küçük doğranmış kemiksiz kuzu kuşbaşı eti

1 Küçük soğan (yemeklik ince doğranmış)

1 Yeşil biber (küçük küp doğranmış)

1 Kâse domates püresi (kışlık olanlardan)

2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber, isot

Yapılışı: Sıvı yağını, eti, soğanı, yeşil biberi tavaya alıp tavadaki malzemeleri kavurun. Domates püresini, tuzu, baharatları ilave edip pişirin. Hazır mantıyı haşlayıp süzün. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine et soteyi koyup servis yapın.

 

 


Yorumlar