Peynirli tuzluların hamurundan
hazırladığım zeytinli tuzlularda peynirli tuzlular gibi nefis oldular.
Hamuru için:
1 Yumurta
Yarım su bardağı süt
50r. Yumuşak tereyağı
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ayrıca:
1 Yumurta sarısı, çörekotu, siyah
zeytin
Yapılışı: Hamur malzemesinden
ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan
parçalar koparıp, çubuklar yapın. İki çubuğu birbirine dolayıp, halka şekli
verin. Ortalarına çekirdeksiz zeytin koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Çörekotu serpip, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder