Poğaça hamurundan hazırladığım
peynirli tuzlular enfes oldular.
Hamuru için:
1 Yumurta
Yarım su bardağı süt
50r. Yumuşak tereyağı
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Süzme peynir
Üzerine:
1 Yumurta sarısı, susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden
ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru
merdaneyle kalınca açın. 1 Su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Yuvarlakları
yarısını tepsiye dizin. Üzerlerine peynir koyun. Kalan yuvarlakları da
üzerlerine kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Kenarlarını çatalla bastırıp, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder