Sıvı yağlı kakaolu sıkma
kurabiye, sıvı yağlı sıkma kurabiyenin kakaolu versiyonudur. Aynı tarifi
hazırlayıp, tarifte ufak değişiklikler yaptım.
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu toz
şeker
3 Yemek kaşığı sıvı yağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 Vanilya
1 Tatlı kaşığı dolusu kakao
Aldığı kadar un
Fıstıklı toplar için:
Yarım su bardağı Antep fıstığı
içi
6 Adet İran hurması
Yapılışı: Kurabiye hamurunu
hazırlamak için şekeri, yağı, yumurtayı bir kâsede iyice çırpın. Unu,
vanilyayı, kabartma tozunu, kakaoyu ilave edip karıştırın. Koyu kek hamuru
kıvamından biraz daha koyu bir hamur yapın. Hamuru sıkma torbasına doldurun ve
pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye hamuru sıkın. Kurabiyeleri fırında pişirin.
Fıstıklı Topların Yapılışı:
Hurmayla fıstığı rondodan
geçirip püre haline getirin. Küçük toplar yapıp, üzerlerine kiraz şekerlemesi
parçaları koyun.
Yorumlar
Yorum Gönder