Sıvı yağlı sıkma kurabiyelerin
birkaç tanesinin arasına marmelat sürüp, kenarlarını Hindistan cevizi rendesine
buladım. Sadeleri de çok leziz ama marmelatlı kurabiyelerin tadı enfes oldu.
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
3 Yemek kaşığı sıvı yağı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Üzerine:
Antep fıstığı
Ayrıca:
Çilek marmeladı
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Pudra şekerini,
yağı, yumurtayı bir kâsede iyice çırpın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave
edip karıştırın. Koyu kek hamuru kıvamından biraz daha koyu bir hamur yapın. Hamuru
sıkma torbasına doldurun ve pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye hamuru sıkın.
Üzerlerine birer tane Antep fıstığı batırın. Kurabiyeleri fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder