Milföy baklavasının farklı bir
versiyonu olan yer fıstıklı milföy tatlısının leziz bir tadı vardı. Milföy
baklavasını yer fıstıklı denemek isteyince ortaya yer fıstıklı milföy tatlısı
çıktı.
6 Adet kare milföy hamuru
1 Su bardağı yer fıstığı içi (tuzsuz)
Çeyrek su bardağı eritilmiş
tereyağı
1 Yemek kaşığı bal
Şerbeti için:
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı
su
1 Dilim limonun suyu
Yapılışı: Yer fıstığının
kırmızı iç kabuklarını soyun. Fıstıkları ve balı rondodan birlikte geçirin. Milföy
hamurları yumuşayınca, hamurların geniş kenarlarına fıstıklı içten koyun. Rulo
şeklinde sarın ve dilim dilim kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine
eritilmiş tereyağı dökün. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Tatlıların
ilk sıcaklıkları geçince, önceden hazırlanıp, soğutulmuş şerbeti tatlıların
üzerlerine dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder