Yer Fıstıklı Milföy Tatlısı

 


Milföy baklavasının farklı bir versiyonu olan yer fıstıklı milföy tatlısının leziz bir tadı vardı. Milföy baklavasını yer fıstıklı denemek isteyince ortaya yer fıstıklı milföy tatlısı çıktı.

 

6 Adet kare milföy hamuru

1 Su bardağı yer fıstığı içi (tuzsuz)

Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı

1 Yemek kaşığı bal

Şerbeti için:

1 Su bardağı şeker

1 Su bardağı+çeyrek su bardağı su

1 Dilim limonun suyu

Yapılışı: Yer fıstığının kırmızı iç kabuklarını soyun. Fıstıkları ve balı rondodan birlikte geçirin. Milföy hamurları yumuşayınca, hamurların geniş kenarlarına fıstıklı içten koyun. Rulo şeklinde sarın ve dilim dilim kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı dökün. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Tatlıların ilk sıcaklıkları geçince, önceden hazırlanıp, soğutulmuş şerbeti tatlıların üzerlerine dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.

 


Yorumlar