Milföy Baklavası



Milföy baklavasını değişik baklava tarifleri ararken netten bulup denemiştim. Milföy baklavasının baklavaya yakın enfes bir tadı var. Ayrıca milföy baklavasından 12 dilim çıkıyor.

6 Kare milföy hamuru
Yarım su bardağı iri dövülmüş Antep fıstığı
Çeyrek çay bardağı eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı su
1 Dilim limonun suyu
Üzeri için:
Toz Antep fıstığı

Yapılışı: 3 Adet kare milföy hamurunu yağlanmış küçük bir tepsiye koyun. Üzerlerine Antep fıstığı koyun. Üzerlerine kalan 3 adet milföy hamurunu koyun. Her birini çarpı şeklinde kesin. Üzerlerine tereyağını gezdirin. Fırında pişirin. İlk sıcaklığı giden milföylerin üzerlerine soğuk şerbeti dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Üzerlerine toz Antep fıstığı serpin.


Yorumlar