Milföy baklavasını değişik
baklava tarifleri ararken netten bulup denemiştim. Milföy baklavasının
baklavaya yakın enfes bir tadı var. Ayrıca milföy baklavasından 12 dilim
çıkıyor.
6 Kare milföy hamuru
Yarım su bardağı iri dövülmüş
Antep fıstığı
Çeyrek çay bardağı eritilmiş
tereyağı
Şerbeti için:
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı
su
1 Dilim limonun suyu
Üzeri için:
Toz Antep fıstığı
Yapılışı: 3 Adet kare milföy
hamurunu yağlanmış küçük bir tepsiye koyun. Üzerlerine Antep fıstığı koyun.
Üzerlerine kalan 3 adet milföy hamurunu koyun. Her birini çarpı şeklinde kesin.
Üzerlerine tereyağını gezdirin. Fırında pişirin. İlk sıcaklığı giden
milföylerin üzerlerine soğuk şerbeti dökün. Buzdolabında birkaç saat bekletin.
Üzerlerine toz Antep fıstığı serpin.
Yorumlar
Yorum Gönder