Burma baklavanın hamurunu hazırlarken
sorun çıktığı için elde açma kol böreğine çevirmiştim hamuru. Tekrar hamur
yoğurup, burma baklavayı hazırlamıştım.
Yanlışlıkla ortaya çıkan böreğim nefis oldu.
Hamuru için:
1 Yumurta, tuz
Yarım su bardağı yoğurt
1 Çay bardağından 2 parmak eksik
sıvı yağ
Çeyrek çay bardağı ılık su
Yarım yemek kaşığı sirke
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
6 Orta boy patates
1 Orta boy soğan
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber,
nane
Ayrıca:
1 Kâse eritilmiş tereyağı
1 yumurta
Çörekotu, susam
Yapılışı: Yemeklik ince
doğranmış soğanı tereyağında kavurdum. Haşlanmış ezilmiş patatesi, baharatları,
tuzu koyup karıştırdım. Ocaktan alıp soğuttum. Hamur malzemelerinden kulak
memesi yumuşaklığında bir yoğurdum. Hamurdan 9 adet beze hazırladım. Hamur
bezelerini açıp, üzerlerine eritilmiş tereyağı sürdüm. Patatesli içten koyup,
rulo şeklinde sardım. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye kol böreği şeklinde
koydum. Artan az tereyağının içine, 1
yumurta kırıp iyice çırptım ve böreğin üzerine sürdüm. Üzerine çörekotu, susam
serpip fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder