Burma tatlısının tarifini
Cahide Sultandan aldım. Tatlıda epey değişiklikler yaptım. Tarifte 2 yufka üst
üstte konulup oklavada büzdürülecek yazıyordu. Ben 1 yufkayı oklavaya sarıp
büzdürdüm. Burma tatlısı yapımı kolay ve
leziz bir tatlı.
Hamuru için:
Yarım su bardağı yoğurt
1 Yumurta
1 Çay bardağından 2 parmak
eksik sıvı yağ
Çeyrek çay bardağı ılık su
Yarım yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
2 Su bardağı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Arası için:
Dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için:
2 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Üzerine:
Yarım çay bardağı eritilmiş
tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ayrıca:
1 Kâse nişasta un karışımı
Yapılışı: Hamur
malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurdum ve hamuru 1 saat dinlendirdim. Hamurdan
eşit parçalar kesip bezeler yaptım. Bezeleri nişasta ve un karışımıyla açtım.
Üzerlerine dövülmüş ceviz serptim. Oklavaya sarıp büzdürdüm ve tepsiye koydum.
Tatlıyı fırında pişirdim. Şerbeti hazırlamak için, şerbet malzemelerini küçük
bir tencereye alıp kaynattım. Tatlı soğuk, şerbet sıcağa yakınken şerbeti
tatlının üzerine döktüm. 1 Gece beklettikten sonra servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder