Geçtiğimiz cuma günü Berat
Kandiliydi. Akşam yemeği için Fırında tavuk kanadı, nohutlu pilav ve ballı irmik helvası hazırladım.
Fırında Tavuk Kanadı
1,5kg. Tavuk kanadı
5-6 Yemek kaşığı soya sosu
Karabiber, pul biber
Kekik, kırmızı toz biber
Yapılışı: Küçük bir kâsede sos
malzemelerini karıştırdım. Tavuk kanatlarına sosu ekledim ve karıştırdım.
Üzerini streç folyoyla kapladım. 2 Saat buzdolabında beklettim. Yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye tavuk kanatlarını dizdim ve fırında pişirdim.
Nohutlu Pilav
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yeterince sıcak su
Tuz, az limon suyu
Yapılışı: Islatıp yıkadığım
pirinci tereyağında az tuz ve az limon suyuyla birlikte kavurdum. Yeterince
sıcak suyu, nohudu, tuzu ilave ettim ve pilavı pişirdim. Nohutlu pirinç
pilavını demledikten sonra sıcak servis yaptım.
Yorumlar
Yorum Gönder