Ballı irmik helvasını, yine diyette
olduğum günlerde bir kandil günü uydurmuştum. Diyetisyenim onay vermişti. Diyette
olduğum zamanlarda kandillerde kaçamak yapıp bu irmik helvasını pişiriyorum. Ağır
olmayan çok hafif bir helvadır. Ballı irmik helvasının tadını çok beğendiğim
için artık diyette olmadığım zamanlarda da pişiriyorum ve dondurmayla servis
yapıyorum. Ayrıca artık helvaya fıstık
koymuyorum, bazen koyuyorum. Fıstıksız bence daha güzel oluyor.
Yarım su bardağı irmik
5 Yemek kaşığı bal (oda
ısısında)
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı
su
1 Yemek kaşığı tereyağı
Biraz çiğ yer fıstığı
Yapılışı: Balı ve suyu
karıştırıp, kaynamaya bıraktım. Ayrı bir tencerede, temizlenmiş ve iri dövülmüş
çiğ yer fıstığını tereyağıyla birlikte kavurdum. İrmiği ekleyip kavurdum. Ballı şerbeti ilave
ettim. Helva şerbeti çekene ve iyice koyulaşana kadar karıştıra karıştıra
pişirdim. Helvayı demleyip, dondurmayla birlikte sıcak olarak servis yaptım.
Yorumlar
Yorum Gönder