4 Yufka
Sosu için:
1 Yumurta akı
1 Su bardağı su
1 Kahve fincanı sıvı yağ
İçi için:
Haşlanmış küp doğranmış patates
Soğan (küçük küp doğranmış)
Domates salçası
Margarin, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Üzeri için:
1 Yumurta, çörek otu
Yapılışı: Yağları tavaya alıp margarini eritin. Soğanı
ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi, tuzu, baharatları
ekleyip kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sos malzemesini bir kâseye alıp
çırpın. 1 Yufkayı temiz bir yere serin. Üzerine sostan sürün. 1 Yufkayı da
üzerine kapatın. 8 Eşit üçgen parçaya kesin. Uçlarına patatesli içten koyun.
Sigara böreği şeklinde sarın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Diğer 2
yufkayı da, aynı şekilde hazırlayın. Hazırlanan börekleri tepsiye dizin. 1
Bütün yumurtayı çırpın ve böreklerin üzerlerine sürün. Üzerlerine çörek otu
serpip fırında pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder