Kahvaltı Tarifleri

 






Domatesli Omlet

 

4 Yumurta

2 Domates (soyulmuş küp kesilmiş)

1 Büyük diş sarımsak (küçük küp kesilmiş)

Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)

1 Tatlı kaşığı dolusu tereyağı, az sıvı yağ Karabiber, pul biber, tuz

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Yapılışı: Yağları tavaya alıp tereyağını eritin. Domatesleri ekleyip karıştırın ve 1-2 dakika pişirin. Maydanozu, baharatları, tuzu, sarımsağı ekleyip 2-3 dakika daha domatesleri öldürmeden soteleyin. Çırpılmış yumurtaları ilave edip omleti pişirin.


Kolay Tava Ekmeği

 

2 Adet hazır ekmek hamuru

Tereyağı, un

Yapılışı: Hamurdan 6 adet beze hazırlayın. Bezelerin merdane ile açın. Tavada veya sacda, arkalı önlü pişirin (ben sacda pişirdim). Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.

 

Yoğurt Soslu Yumurta

 

3 Yumurtayı tuzla beraber çırpın. Biraz sıvı yağ veya tereyağında, yumurtayı tavada pişirin. Servis tabağına sarımsaklı yoğurt koyun. Üzerine yumurtayı koyun. Kırmızı toz biber ve pul biberi tereyağı veya sıvı yağında yakın. Yumurtanın üzerine gezdirin.


Patatesli Yumurtalı Lavaş

 

Börek içinden artan patatesli içi değerlendirmek için, pazar kahvaltısına patatesli lavaş hazırladım.

Tereyağı sıvı yağ karışımında soğanı kavurmuştum. Salçayı ekleyip kavurdum. Haşlayıp ezdiğim patatesi, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, naneyi, isotu ekleyip karıştırdım. Bu patatesli harcı bir gün önceden hazırlamıştım. Ertesi gün yumurtalı lavaş da kullandım. Küçük lavaşların, kenarlarına patatesli içten koydum ve ortalarını boşluk bıraktım. Ortalarına birer yumurta koydum. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serptim ve fırında pişirdim.


Peynirli Kahvaltı Çöreği

 

1 Yumurta

1 Su bardağı yoğurt

1 Su bardağı un, tuz

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Çay bardağı süzme peynir

Pişirmek için: Margarin

Yapılışı: Yumurtayı, yoğurdu bir kâseye alıp çırpın. Unu, kabartma tozunu, tuzu ilave edip çırpın. Peyniri, maydanozu ilave edip karıştırın. 30cm. Çapında bir tavayı ocağa koyup, bir parça margarini ilave edin ve eritin. Margarinle, tavanın her yerinin yağlanmasını sağlayın. Hazırlanan, peynirli hamuru tavaya döküp yayın. Üzerine bir kapak kapatın, arkalı önlü pişirin.




Yorumlar