Semizotlu Tavuk
Kemiksiz, derisiz, küp kesilmiş tavuk budu etini
tavaya alın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz
biber, isot, kekik ilave edin. Ara ara karıştırarak kavurun. Sarımsaklı yoğurdu,
tuzu ve semizotu yapraklarını bir kâseye alıp karıştırın. Yoğurtlu semizotunu,
servis tabağına alın. Üzerine sıcak haldeki tavuğu koyun.
Yumurtalı Semizotu
Semizotlu tavuk yemeğinden artan, semizotu saplarını
değerlendirmek için, yumurtalı semizotu sapı pişirdim.
1 Demet semizotu sapı (küçük doğranmış)
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
1-2 Diş sarımsak (yemeklik doğranmış)
1 Yemek kaşığı salça
1 Yemek kaşığı bulgur
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yumurta
Yapılışı: Soğanı sıvı yağda kavurun. Sarımsağı ilave
edip kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Semizotu sapını ekleyin ve karıştırın.
Yeterince sıcak su, tuz ve bulguru ekleyin. Kapağını kapatıp, suyu çok az
kalana kadar pişirin. Kaşıkla yuvalar açıp yumurtaları kırın. Üzerlerine
karabiber, pul biber serpin. Yumurtalar pişene kadar pişirin.
Diyet Enginar Yemeği
3 Enginar çanağı (konserve enginar kullandım küp
doğranmış)
1 Küçük patates (küp doğranmış)
Yarım çay bardağı bezelye içi
Yarım veya 1 küçük havuç (küp doğranmış)
1 Büyük diş sarımsak (küçük doğranmış)
1 Minik soğan (yemeklik doğranmış)
Tuz, karabiber
Limon suyu, sıvı yağ
Yapılışı: Bezelyeyi haşlayıp bir kenarda bekletin. Soğanı,
yağı bir tencereye alın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip kavurun. Sebzeleri,
tuzu ilave edip karıştırın. Yeterince sıcak suyu, tuzu ekleyip yemeği pişirin.
Karabiber, limon suyu ekleyip (limon suyunu damak tadınıza göre ilave edin)
karıştırın. Ocaktan alıp kapağını kapatın. 5 dakika bekletin ve sıcak veya
soğuk servis yapın.
Sebze Böreği
Küçük bir parça havuç (rendelenmiş)
Küçük bir parça pırasa (küçük küp doğranmış)
Küçük bir parça kabak (rendelenmiş)
1 Minik patates (rendelenmiş)
1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
20gr. Tam buğday unu
1 Yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Kabağın, havucun ve patatesin suyuna sıkıp
bir kâseye alın. Sıvı yağ hariç, tüm malzemeleri ilave edip karıştırın. Küçük
bir tavaya, az sıvı yağ koyup kızdırın. Karışımın hepsini, tavaya döküp yayın
ve arkalı önlü pişirin. Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla birlikte tüketin.




Yorumlar
Yorum Gönder