Diyet Yemek Tarifleri 2

 





Semizotlu Tavuk

 

Kemiksiz, derisiz, küp kesilmiş tavuk budu etini tavaya alın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot, kekik ilave edin. Ara ara karıştırarak kavurun. Sarımsaklı yoğurdu, tuzu ve semizotu yapraklarını bir kâseye alıp karıştırın. Yoğurtlu semizotunu, servis tabağına alın. Üzerine sıcak haldeki tavuğu koyun.


Yumurtalı Semizotu

 

Semizotlu tavuk yemeğinden artan, semizotu saplarını değerlendirmek için, yumurtalı semizotu sapı pişirdim.

 

1 Demet semizotu sapı (küçük doğranmış)

1 Soğan (yemeklik doğranmış)

1-2 Diş sarımsak (yemeklik doğranmış)

1 Yemek kaşığı salça

1 Yemek kaşığı bulgur

Sıvı yağ, tuz, karabiber

Yumurta

Yapılışı: Soğanı sıvı yağda kavurun. Sarımsağı ilave edip kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Semizotu sapını ekleyin ve karıştırın. Yeterince sıcak su, tuz ve bulguru ekleyin. Kapağını kapatıp, suyu çok az kalana kadar pişirin. Kaşıkla yuvalar açıp yumurtaları kırın. Üzerlerine karabiber, pul biber serpin. Yumurtalar pişene kadar pişirin.


Diyet Enginar Yemeği

 

3 Enginar çanağı (konserve enginar kullandım küp doğranmış)

1 Küçük patates (küp doğranmış)

Yarım çay bardağı bezelye içi

Yarım veya 1 küçük havuç (küp doğranmış)

1 Büyük diş sarımsak (küçük doğranmış)

1 Minik soğan (yemeklik doğranmış)

Tuz, karabiber

Limon suyu, sıvı yağ

Yapılışı: Bezelyeyi haşlayıp bir kenarda bekletin. Soğanı, yağı bir tencereye alın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip kavurun. Sebzeleri, tuzu ilave edip karıştırın. Yeterince sıcak suyu, tuzu ekleyip yemeği pişirin. Karabiber, limon suyu ekleyip (limon suyunu damak tadınıza göre ilave edin) karıştırın. Ocaktan alıp kapağını kapatın. 5 dakika bekletin ve sıcak veya soğuk servis yapın.


Sebze Böreği

 

Küçük bir parça havuç (rendelenmiş)

Küçük bir parça pırasa (küçük küp doğranmış)

Küçük bir parça kabak (rendelenmiş)

1 Minik patates (rendelenmiş)

1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)

20gr. Tam buğday unu

1 Yumurta

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Kabağın, havucun ve patatesin suyuna sıkıp bir kâseye alın. Sıvı yağ hariç, tüm malzemeleri ilave edip karıştırın. Küçük bir tavaya, az sıvı yağ koyup kızdırın. Karışımın hepsini, tavaya döküp yayın ve arkalı önlü pişirin. Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla birlikte tüketin.

 


Yorumlar