Granolalı Yoğurt
150gr. Yoğurt
2 Yemek kaşığı granola
1 Tatlı kaşığı chia tohumu
1 Tatlı kaşığı bal
Yarım muz
Yapılışı Bir kâseye muzu alın ve ezin. Balı, yoğurdu,
chia tohumunu ilave edip karıştırın. Üzerine granola koyun.
Portakallı Diyet Muhallebi -2 kişiliktir-
40gr. Un (beyaz un kullandım tam buğday unu da
kullanabilirsiniz)
4 Tatlı kaşığı bal
2 Su bardağı süt
1 Paket vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Yapılışı: Tencereyi tüm malzemeyi koyup karıştırın. Sürekli
karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 2 Kâseye muhallebiyi
paylaştırın. İsterseniz, üzerlerine tarçın serpin. Önce oda ısısında, sonra da
buzdolabında soğutun.
Şeftalili Chia Tohumlu Yoğurt
200gr. Süzme yoğurt
1 Tatlı kaşığı bal
Soyulmuş küçük küp doğranmış 1 şeftali
1 Tatlı kaşığı chia tohumu
Üzeri için: Tarçın
Yapılışı: Balı, yoğurdu, chia tohumunu küçük bir kâseye
koyup karıştırın. Şeftaliyi ilave edip karıştırın. Bir kâseye koyup dilerseniz
hemen tüketin, dilerseniz buzdolabında, birkaç saat beklettikten sonra tüketin.
Bisküvili Diyet Muhallebi -2 Kişiliktir-
40gr. Tam buğday unu
4 Tatlı kaşığı bal
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı mısır nişastası
2 Su bardağı süt
3 Adet kepekli limonlu bisküvi
Yapılışı: Bisküvi hariç tüm malzemeyi bir tencereye
alın. Sürekli karıştırarak pişirin. 2 Kâseye bir miktar muhallebiden koyun. Bisküvileri
iri kırın ve eşit şekilde kâselere paylaştırın. Üzerlerine kalan muhallebiyi
dökün. Önce oda ısısında, sonra da buzdolabında soğutun.
Diyet Muzlu Yoğurt
200gr. Yoğurt
1 Tatlı kaşığı bal
1 Muz (küçük küp doğranmış)
Tarçın
Yapılışı: Balı ve yoğurdu bir kâseye alıp karıştırın.
Muzu ekleyin ve karıştırın. Üzerine tarçın serpin.
Fıstık Ezmeli Karabuğday Patlakları
1 Tatlı kaşığı fıstık ezmesini, 1 tatlı kaşığı balla
karıştırın. 2 Dilim karabuğday patlağına, karışımı paylaştırıp sürün. Üzerlerine
bir küçük muzu dilimleyip koyun.






Yorumlar
Yorum Gönder