500gr. Kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
1 Büyük soğan (küp kesilmiş)
1 Büyük diş sarımsak (küp kesilmiş)
2 Büyük domates (rendelenmiş)
1 Su bardağı sıcak su
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, kekik, biberiye
Patates püresi için:
Haşlanmış ezilmiş patates
Süt, tereyağı
Karabiber, tuz
Yapılışı: Soğanı sıvı yağ ile beraber kavurun. Sarımsak
ekleyip kavurun. Eti ilave edin ve et suyuna salıp çekene kadar kavurun. Domatesi
ekleyin ve 5-6 dakika pişirin. Salça koyup karıştırın 1-2 dakika daha pişirin. Baharatları,
tuzu ekleyip karıştırın. 1 Su bardağı su sıcak su ilave edip üzerine kapağını
kapatın. Yemek suyunu çekene ve soslu et kıvamına gelene kadar pişirin. Servis
tabağındaki, patates püresinin üzerine koyup servis yapın. Klasik patates
püresini, sevmediğim için patates püresini farklı hazırlıyorum. Siz klasik
patates püresi hazırlayabilirsiniz. Tereyağını tavaya alıp eritin. Patatesi,
sütü, tuzu, karabiberi ilave edin. Patates, sütü çekene kadar ve patates püresi
kıvamına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.

Yorumlar
Yorum Gönder