Patates Püresi Yatağında Soslu Kuzu Eti

 


500gr. Kemiksiz kuşbaşı kuzu eti

1 Büyük soğan (küp kesilmiş)

1 Büyük diş sarımsak (küp kesilmiş)

2 Büyük domates (rendelenmiş)

1 Su bardağı sıcak su

1 Yemek kaşığı salça

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, kekik, biberiye

Patates püresi için:

Haşlanmış ezilmiş patates

Süt, tereyağı

Karabiber, tuz

Yapılışı: Soğanı sıvı yağ ile beraber kavurun. Sarımsak ekleyip kavurun. Eti ilave edin ve et suyuna salıp çekene kadar kavurun. Domatesi ekleyin ve 5-6 dakika pişirin. Salça koyup karıştırın 1-2 dakika daha pişirin. Baharatları, tuzu ekleyip karıştırın. 1 Su bardağı su sıcak su ilave edip üzerine kapağını kapatın. Yemek suyunu çekene ve soslu et kıvamına gelene kadar pişirin. Servis tabağındaki, patates püresinin üzerine koyup servis yapın. Klasik patates püresini, sevmediğim için patates püresini farklı hazırlıyorum. Siz klasik patates püresi hazırlayabilirsiniz. Tereyağını tavaya alıp eritin. Patatesi, sütü, tuzu, karabiberi ilave edin. Patates, sütü çekene kadar ve patates püresi kıvamına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.


Yorumlar