Muhallebisi için:
2,5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı pirinç unu
1 Yemek kaşığı buğday nişastası
1 Paket vanilya
Üzeri için:
3 Küçük şeftali (sert şeftali kullandım)
1 Elma
2 Yemek kaşığı şeker
Tarçın
Üzeri için:
Hindistan cevizi rendesi
Karışık orman meyvesi
Yapılışı: Tüm muhallebi malzemesini bir tencereye alın.
Sürekli karıştırarak pişirin ve kâselere aktarın. Önce odasında, sonra da
buzdolabında soğutun. Şeftalileri yıkayın ve rondo da püre haline getirin (kabukları
ile beraber rondodan geçirdim ve süzgeçten geçirip kabuklarını attım). Soyulmuş
rendelenmiş elmayı, şeftali püresini, şekeri küçük bir tavaya alıp pişirin. Tarçın
ilave edip, birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Meyveli karışım soğuyunca,
muhallebinin üzerine döküp yayın. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpin ve
orman meyveleriyle süsleyin.

Yorumlar
Yorum Gönder