Hamuru için
2 yumurta akı
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
4 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket ınstant maya
Aldığı kadar un
İçi için:
Süzme peynir maydanoz karışımı
Üzeri için:
2 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı: Tüm hamur malzemesinden mayalı bir hamur
yoğurun ve üzerini iki kat streçleyin. Hamuru iki misli kabarana kadar bekletin.
Hamur kabarınca, bir kez yoğurun ve ortadan ikiye eşit şekilde kesin. Hamurun
birini merdane ve az un ile açın. Üçgen parçalar kesin. Geniş kenarlarına,
peynirli karışımdan koyup rulo şeklinde sarın. Hazırlanan poğaçaları, yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizin. Diğer hamurdan parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Merdane
ve az unla bir el büyüklüğünde açın. Bıçakla uçlarından küçük kesikler atın. Kesilmemiş
olan yerlerine peynirli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Kıvırıp ay
şekline getirin ve tepsiye dizin. 30 Dakika fırın mayası verdirin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serptikten sonra fırında pişirin. Fırından
aldıktan sonra, tepsinin üzerine iki kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları
geçene kadar bu şekilde bekletin.

Yorumlar
Yorum Gönder