Meyve Suyu Tarifleri

 




Ayvalı Meyve Suyu

 

Mandalina, Portakal

Elma, Armut

Ayva, Havuç

Şeker, Yeterince Su

Yapılışı: Tüm meyveleri ve havucu soyun, temizleyin (mandalina ve portakalların beyaz kabuklarını da soyun), yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Hazırlanan meyveleri, şekeri, yeterince suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderden geçirin. Süzgeçten de geçirip posasını atın. Soğuyunca servis yapın. Dilerseniz sıcak servis yapabilirsiniz. Meyve çayı olarak sıcak da güzel oluyor.


Kayısılı Meyve Suyu

 

Elma, ayva, kayısı

Çilek, şeftali, şeker

Yapılışı: Tüm meyveleri temizleyin, yıkayın ve tencereye alın. Su ve şeker ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Meyveler yumuşayana kadar pişirip blenderden geçirin. Süzgeçten de geçirip soğuyunca servis yapın. Sıcak olarak da içebilirsiniz, sıcak olarak da güzel oluyor.


Üzümlü Elmalı Meyve Suyu

 

Elmayı, armudu ayvayı, siyah taze üzümü, çileği temizleyin ve yıkayın. Elmayı, armudu ayvayı doğrayıp diğer meyvelerle birlikte bir tencereye alın. Şekeri, yeterince suyu ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırın ve meyveler yumuşayana kadar pişirin. Önce blenderden, sonrada süzgeçten geçirin. Soğuyunca servis yapın

 

 


Yorumlar