Diyet Yemek Tarifleri

 










Kolay Tavuk Köftesi

 

1 Yumurta

250gr. Tavuk kıyması

1 Soğan (rendelenmiş)

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

Bayat ekmek rendesi (iyice kurumuş bayat ekmekleri kabukları ile beraber bazen rendeliyorum bazen rondodan geçiriyorum köftelerde kullanıyorum)

Tuz, karabiber, pul biber, kajun baharatı

Yapılışı: Tüm köfte malzemesini bir kâseye alın ve yoğurun. Tavaya, bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve fırça ile sürün. Köfteyi tavaya yayıp, arkalı önlü pişirin. Dilimleyip servis yapın.

 

Salata

Doğranmış taze soğanları, doğranmış marulu, rendelenmiş havucu bir kâseye alın. Tuz, sıvı yağ, limon suyu ilave edip karıştırın.


Havuçlu Kabak Sote

 

1 Havuç (rendelenmiş)

3 Kabak (yarım ay kesilmiş)

1 Soğan (küp kesilmiş)

2 Büyük diş sarımsak (dilimlenmiş)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

İsot, kajun baharatı

Yapılışı: Soğanı sıvı yağla birlikte soteleyin. Havucu ve kabağı ilave edip soteleyin. Sarımsağı ekleyip soteleyin. Tuzu, baharatları ilave edin 1-2 dakika daha çevirip ocaktan alın. Yoğurtla birlikte servis yapın.

 

Pirinçli Enginar

 

2 Enginar çanağı

Yarım havuç (minik küp doğranmış)

1 Çay bardağı bezelye (haşlanmış)

1 Küçük soğan (küçük küp doğranmış)

2 Yemek kaşığı dolusu basmati pirinci

Sıvı yağ, limon

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Yenibahar, tuz

Yapılışı: Enginarları limonlu suda haşlayın. Ilıyana kadar limonlu suda bekletin. Küçük küp doğrayıp bir kenarda bekletin. Soğanı, havucu küçük bir tencereye alın. Sıvı yağ ilave edip kavurun. Bezelyeyi, enginarı ilave edip karıştırın. Pirinci, az limon suyunu ekleyip karıştırın. Baharatları, tuzu, sıcak suyu ekleyin. Tüm malzeme yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Hazırlanan yemeği pilav gibi demleyin.


Diyet Sebze Sote

 

Piyazlık doğranmış soğanı, doğranmış pazı yapraklarını (saplarını kullanmadım), küp doğranmış beyaz lahanayı, rendelenmiş havucu, küp doğranmış kapya biberini, küp şeklinde ince dilimlenmiş kabağı tavaya alın. Sıvı yağ ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlenmiş sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot, kajun baharatı ekleyip 1-2 dakika daha çevirin ve ocaktan alın. Hazırlanan sebze soteyi, servis tabağına alın ve üzerine çırpılmış yoğurt dökün. Üzerine kekik ve pul biberi serpip servis yapın.


Lahanalı Kıyma Kavurması

 

Küp doğranmış beyaz lahanayı, küp doğranmış soğanı, küp doğranmış yeşil biberi tavaya alın. Sıvı yağ ekleyip sebzeleri kavurun. Kıymayı ilave edip kavurun. Doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu ekleyip bir iki dakika daha kavurun ve ocaktan alın. 

 

Diyet Kabak Sote ve Kabak Soteli Krep

 

3 Kabak

1 Havuç

1 Soğan

Birkaç diş sarımsak

1-2 Yemek kaşığı salça

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber, kekik, nane

Yoğurt

Yapılışı: Sebzeleri temizleyin, yıkayın. Kabakları ve havucu istediğiniz şekilde doğrayın. Havucu ve piyazlık doğranmış soğanı, tavaya alıp sıvı yağ ile birlikte kavurun. Kabağı ilave edip kavurmaya devam edin. Piyazlık doğranmış sarımsakları, baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Salçayı, tuzu ekleyip kavurduktan sonra ocaktan alın. Soğuyunca veya ılıyınca, üzerine çırpılmış yoğurt döküp servis yapın.

 

Kabak Soteli Krep

 

Kabak sote artınca, ertesi gün kahvaltıda krepin içine koydum, çok leziz oldu.

 

1 Yumurtayı, 20gr. unu, 5 yemek kaşığı suyu, 1 tatlı kaşığı chia tohumunu, tuzu çırptım. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağda, krep hamurunu önlü pişirdim. 1 Tatlı kaşığı yoğurda, az sarımsak rendesi koyup karıştırdım. Soğuyan krepin üzerine sürdüm. Krepin üzerine kabak soteyi, ince doğranmış göbek salatayı, rendelenmiş havucu koydum ve dürüm şeklinde sardım.


Patatesli Sebze Böreği

 

2 Yumurta

1 Büyük patates (rendelenmiş)

1 Kabak (rendelenmiş)

2 Taze soğan (ince doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış maydanozu az kullandım)

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

3 Yemek kaşığı dolusu mısır unu

1 Yemek kaşığı dolusu un

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Patates ve kabağın suyunu sıkıp bir kâseye alın. Yağ hariç, diğer malzemeleri de kâseye ilave edip karıştırın. Tavayı bir yemek kaşığı sıvı yağla yağlayın. Sebzeli karışımı tavaya koyup yayın ve altını pişirin. Tavadan alıp, tavayı bir yemek kaşığı yağla tekrar yağlayın. Sebzeli böreği tavaya alıp üstünü de pişirin.


Yorumlar