Kolay Tavuk Köftesi
1 Yumurta
250gr. Tavuk kıyması
1 Soğan (rendelenmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Bayat ekmek rendesi (iyice kurumuş bayat ekmekleri
kabukları ile beraber bazen rendeliyorum bazen rondodan geçiriyorum köftelerde
kullanıyorum)
Tuz, karabiber, pul biber, kajun baharatı
Yapılışı: Tüm köfte malzemesini bir kâseye alın ve
yoğurun. Tavaya, bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve fırça ile sürün. Köfteyi
tavaya yayıp, arkalı önlü pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Salata
Doğranmış taze soğanları, doğranmış marulu,
rendelenmiş havucu bir kâseye alın. Tuz, sıvı yağ, limon suyu ilave edip
karıştırın.
Havuçlu Kabak Sote
1 Havuç (rendelenmiş)
3 Kabak (yarım ay kesilmiş)
1 Soğan (küp kesilmiş)
2 Büyük diş sarımsak (dilimlenmiş)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
İsot, kajun baharatı
Yapılışı: Soğanı sıvı yağla birlikte soteleyin. Havucu
ve kabağı ilave edip soteleyin. Sarımsağı ekleyip soteleyin. Tuzu, baharatları
ilave edin 1-2 dakika daha çevirip ocaktan alın. Yoğurtla birlikte servis yapın.
Pirinçli Enginar
2 Enginar çanağı
Yarım havuç (minik küp doğranmış)
1 Çay bardağı bezelye (haşlanmış)
1 Küçük soğan (küçük küp doğranmış)
2 Yemek kaşığı dolusu basmati pirinci
Sıvı yağ, limon
Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Yenibahar, tuz
Yapılışı: Enginarları limonlu suda haşlayın. Ilıyana
kadar limonlu suda bekletin. Küçük küp doğrayıp bir kenarda bekletin. Soğanı,
havucu küçük bir tencereye alın. Sıvı yağ ilave edip kavurun. Bezelyeyi,
enginarı ilave edip karıştırın. Pirinci, az limon suyunu ekleyip karıştırın. Baharatları,
tuzu, sıcak suyu ekleyin. Tüm malzeme yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin.
Hazırlanan yemeği pilav gibi demleyin.
Diyet Sebze Sote
Piyazlık doğranmış soğanı, doğranmış pazı yapraklarını
(saplarını kullanmadım), küp doğranmış beyaz lahanayı, rendelenmiş havucu, küp
doğranmış kapya biberini, küp şeklinde ince dilimlenmiş kabağı tavaya alın. Sıvı
yağ ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlenmiş sarımsakları
ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber,
isot, kajun baharatı ekleyip 1-2 dakika daha çevirin ve ocaktan alın. Hazırlanan
sebze soteyi, servis tabağına alın ve üzerine çırpılmış yoğurt dökün. Üzerine kekik
ve pul biberi serpip servis yapın.
Lahanalı Kıyma Kavurması
Küp doğranmış beyaz lahanayı, küp doğranmış soğanı,
küp doğranmış yeşil biberi tavaya alın. Sıvı yağ ekleyip sebzeleri kavurun. Kıymayı
ilave edip kavurun. Doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı
toz biberi, isotu ekleyip bir iki dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
Diyet Kabak Sote ve Kabak Soteli Krep
3 Kabak
1 Havuç
1 Soğan
Birkaç diş sarımsak
1-2 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber, kekik, nane
Yoğurt
Yapılışı: Sebzeleri temizleyin, yıkayın. Kabakları ve
havucu istediğiniz şekilde doğrayın. Havucu ve piyazlık doğranmış soğanı,
tavaya alıp sıvı yağ ile birlikte kavurun. Kabağı ilave edip kavurmaya devam
edin. Piyazlık doğranmış sarımsakları, baharatları ekleyip 1-2 dakika daha
kavurun. Salçayı, tuzu ekleyip kavurduktan sonra ocaktan alın. Soğuyunca veya
ılıyınca, üzerine çırpılmış yoğurt döküp servis yapın.
Kabak Soteli Krep
Kabak sote artınca, ertesi gün kahvaltıda krepin içine
koydum, çok leziz oldu.
1 Yumurtayı, 20gr. unu, 5 yemek kaşığı suyu, 1 tatlı
kaşığı chia tohumunu, tuzu çırptım. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağda, krep hamurunu
önlü pişirdim. 1 Tatlı kaşığı yoğurda, az sarımsak rendesi koyup karıştırdım. Soğuyan
krepin üzerine sürdüm. Krepin üzerine kabak soteyi, ince doğranmış göbek
salatayı, rendelenmiş havucu koydum ve dürüm şeklinde sardım.
Patatesli Sebze Böreği
2 Yumurta
1 Büyük patates (rendelenmiş)
1 Kabak (rendelenmiş)
2 Taze soğan (ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış maydanozu az kullandım)
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı dolusu mısır unu
1 Yemek kaşığı dolusu un
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Patates ve kabağın suyunu sıkıp bir kâseye
alın. Yağ hariç, diğer malzemeleri de kâseye ilave edip karıştırın. Tavayı bir
yemek kaşığı sıvı yağla yağlayın. Sebzeli karışımı tavaya koyup yayın ve altını
pişirin. Tavadan alıp, tavayı bir yemek kaşığı yağla tekrar yağlayın. Sebzeli
böreği tavaya alıp üstünü de pişirin.








Yorumlar
Yorum Gönder