Sebzeli Diyet Omlet (2 Kişiliktir)
Kapya biberi (küçük küp kesilmiş)
Pırasa (küp kesilmiş)
Havuç (rendelenmiş)
Kabak (rendelenmiş)
Taze soğan (sadece beyaz yerleri doğranmış)
Yeşil biber (küp doğranmış)
60gr. Tulum peyniri
2 Yumurta
2 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Kajun baharatı, kekik
Yapılışı: Tüm sebzeleri ve yağı tavaya alıp sebzeleri
kavurun. Baharatları, tuzu ilave edip bir dakika daha kavurun. Peynirle
yumurtayı çırpıp, sebzelerin üzerine döküp yayın ve omleti pişirin.
Pazılı Diyet Krep
Krep hamuru için:
1 Yumurta
5 Yemek kaşığı su
20gr. Un
Tuz
İçi için:
Haşlanmış pazı (az kullandım)
30gr. Süzme peynir
Tuz, karabiber
Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Küçük bir kâsede krep hamuru malzemesini
çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu tavaya
dökün. Altını pişirin ve ters çevirin. Yarısına, tuz ve karabiber karıştırılmış
haşlanmış pazıyı koyun. Üzerine peyniri koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Birkaç
saniye daha tutup ocaktan alın.
Diyet Kahvaltı Tabağı
Hazırlaması fazla vakit almayacak kolayca
hazırlanabilecek bir diyet kahvaltı tabağı hazırladım.
Tabağıma 2 dilim hindi füme, 30gr. otlu peynir, marul,
domates ve salatalık dilimleri koydum. 1 Dilim tam buğday unlu tost ekmeğini,
yağsız olarak tavada hafifçe kızarttım ve tabağıma aldım. 1 Yumurtayı, haşlayıp
küp doğradım ve tabağıma aldım. Yarım közlenmiş kırmızı kapya biberi, küp doğrayıp
bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp tabağa koydum. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağda karabiberi,
pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, naneyi, kekiği yaktım. Baharatlı yağın yarısını,
haşlanmış yumurtaların üzerine döktüm. Yarısını da yoğurtlu kapya biberin
üzerine döktüm.
Çirişli Krep
Krep hamuru için:
1 Yumurta
5 Yemek kaşığı su
20gr. Un
Tuz
İçi için:
Haşlanmış çiriş otu (az kullandım)
30gr. Süzme peynir
Tuz, karabiber
Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Küçük bir kâsede krep hamuru malzemesini
çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu tavaya
dökün. Altını pişirin ve ters çevirin. Yarısına, tuz ve karabiber karıştırılmış
haşlanmış çirişi koyun. Üzerine peyniri koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Birkaç
saniye daha tutup ocaktan alın.
Kırmızı Lahanalı Diyet Krep
Krep hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Un
5 Yemek kaşığı su
Tuz
İçi için:
Kırmızı lahana (küçük küp doğramış)
Havuç (rendelenmiş)
Kabak (rendelenmiş)
Pırasa (küçük küp doğranmış)
Yeşil biber (küp doğranmış)
Soğan (küçük küp doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, isot, kekik
Kırmızı toz biber, kajun baharatı
Ayrıca:
Marul (ince doğranmış)
Domates dilimleri
1 Tatlı kaşığı labne peyniri
Sıvı yağ
Yapılışı: Krep hamuru malzemesini küçük bir kâseye
koyup çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağla, 1 adet krep pişirin ve bir kenarda
bekletin. Tüm sebze malzemesini ve az sıvıyağı tavaya alıp kavurun. Tuzu,
baharatları ekleyin karıştırın. Birkaç saniye daha kavurun ve ocaktan alın. Soğuyan
krepin yarısına labne peynirini sürün. Üzerine sırasıyla kavrulmuş sebzeyi,
marulu, domates dilimlerini koyup dürüm şeklinde sarın.





Yorumlar
Yorum Gönder