Diyet Kahvaltı Tarifleri 21

 







                                                   Sebzeli Diyet Omlet (2 Kişiliktir)

 

Kapya biberi (küçük küp kesilmiş)

Pırasa (küp kesilmiş)

Havuç (rendelenmiş)

Kabak (rendelenmiş)

Taze soğan (sadece beyaz yerleri doğranmış)

Yeşil biber (küp doğranmış)

60gr. Tulum peyniri

2 Yumurta

2 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Kajun baharatı, kekik

Yapılışı: Tüm sebzeleri ve yağı tavaya alıp sebzeleri kavurun. Baharatları, tuzu ilave edip bir dakika daha kavurun. Peynirle yumurtayı çırpıp, sebzelerin üzerine döküp yayın ve omleti pişirin.

 

Pazılı Diyet Krep

 

Krep hamuru için:

1 Yumurta

5 Yemek kaşığı su

20gr. Un

Tuz

İçi için:

Haşlanmış pazı (az kullandım)

30gr. Süzme peynir

Tuz, karabiber

Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Küçük bir kâsede krep hamuru malzemesini çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu tavaya dökün. Altını pişirin ve ters çevirin. Yarısına, tuz ve karabiber karıştırılmış haşlanmış pazıyı koyun. Üzerine peyniri koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Birkaç saniye daha tutup ocaktan alın.

 

Diyet Kahvaltı Tabağı

 

Hazırlaması fazla vakit almayacak kolayca hazırlanabilecek bir diyet kahvaltı tabağı hazırladım.

 

Tabağıma 2 dilim hindi füme, 30gr. otlu peynir, marul, domates ve salatalık dilimleri koydum. 1 Dilim tam buğday unlu tost ekmeğini, yağsız olarak tavada hafifçe kızarttım ve tabağıma aldım. 1 Yumurtayı, haşlayıp küp doğradım ve tabağıma aldım. Yarım közlenmiş kırmızı kapya biberi, küp doğrayıp bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp tabağa koydum. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağda karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, naneyi, kekiği yaktım. Baharatlı yağın yarısını, haşlanmış yumurtaların üzerine döktüm. Yarısını da yoğurtlu kapya biberin üzerine döktüm.


Çirişli Krep

 

Krep hamuru için:

1 Yumurta

5 Yemek kaşığı su

20gr. Un

Tuz

İçi için:

Haşlanmış çiriş otu (az kullandım)

30gr. Süzme peynir

Tuz, karabiber

Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Küçük bir kâsede krep hamuru malzemesini çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu tavaya dökün. Altını pişirin ve ters çevirin. Yarısına, tuz ve karabiber karıştırılmış haşlanmış çirişi koyun. Üzerine peyniri koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Birkaç saniye daha tutup ocaktan alın.


Kırmızı Lahanalı Diyet Krep

 

Krep hamuru için:

1 Yumurta

20gr. Un

5 Yemek kaşığı su

Tuz

İçi için:

Kırmızı lahana (küçük küp doğramış)

Havuç (rendelenmiş)

Kabak (rendelenmiş)

Pırasa (küçük küp doğranmış)

Yeşil biber (küp doğranmış)

Soğan (küçük küp doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot, kekik

Kırmızı toz biber, kajun baharatı

Ayrıca:

Marul (ince doğranmış)

Domates dilimleri

1 Tatlı kaşığı labne peyniri

Sıvı yağ

Yapılışı: Krep hamuru malzemesini küçük bir kâseye koyup çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağla, 1 adet krep pişirin ve bir kenarda bekletin. Tüm sebze malzemesini ve az sıvıyağı tavaya alıp kavurun. Tuzu, baharatları ekleyin karıştırın. Birkaç saniye daha kavurun ve ocaktan alın. Soğuyan krepin yarısına labne peynirini sürün. Üzerine sırasıyla kavrulmuş sebzeyi, marulu, domates dilimlerini koyup dürüm şeklinde sarın.







Yorumlar