Frambuaz Reçelli Elmalı Rulo Kurabiye

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

2 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri

1 Yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin

3 Yemek kaşığı süt

1 Paket vanilya

1 Çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için:

3 Tatlı kaşığı frambuaz reçeli

2 Küçük elma

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

Elle iri kırılmış ceviz içi, tarçın

Yapılışı: Elmaları soyun, temizleyin, yıkayın, rendeleyin. Rendelenmiş elmayı, 2 yemek kaşığı şekerle pişirin. Cevizi, tarçını ilave edip karıştırın. 1-2 Dakika daha pişirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir kâseye kabartma tozu, un ve vanilya hariç tüm hamur malzemesini koyup karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ile açın. Üzerine frambuaz reçelini sürün. Elmalı içi serpin ve rulo şeklinde sarın. Kurabiyeyi bıçakla dilimleyip, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye kesik yerleri üste gelecek şekilde dizin. Hazırlanan kurabiyeleri fırında pişirin.


Yorumlar