Hamuru için:
1 Yumurta akı
2 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 Yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin
3 Yemek kaşığı süt
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
3 Tatlı kaşığı frambuaz reçeli
2 Küçük elma
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
Elle iri kırılmış ceviz içi, tarçın
Yapılışı: Elmaları soyun, temizleyin, yıkayın,
rendeleyin. Rendelenmiş elmayı, 2 yemek kaşığı şekerle pişirin. Cevizi, tarçını
ilave edip karıştırın. 1-2 Dakika daha pişirip, ocaktan alın ve soğumaya
bırakın. Bir kâseye kabartma tozu, un ve vanilya hariç tüm hamur malzemesini
koyup karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip ele yapışmayan
yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ile açın. Üzerine frambuaz reçelini
sürün. Elmalı içi serpin ve rulo şeklinde sarın. Kurabiyeyi bıçakla dilimleyip,
yağlı kâğıt serilmiş tepsiye kesik yerleri üste gelecek şekilde dizin. Hazırlanan
kurabiyeleri fırında pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder