El Açması Rulo Börek

 


Hamur için:

1 Yumurta akı

1 Yemek kaşığı dolusu susuz yerinden yoğurt

2 Yemek kaşığı süt

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Aldığı kadar un, tuz

İçi için:

Süzme peynir maydanoz karışımı

Üzeri için.

1 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Ayrıca: 100gr. Tereyağı

Yapılışı: Tüm hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan 4 eşit beze yapın. Tereyağını eritin. Bezenin birini merdane ile 28cm. açın. Tezgâhın üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Üzerine açılmış bezeyi koyup, eritilmiş tereyağı sürün. 15-20 Dakika bekletin. Elinizle 35cm. açın. Üzerine maydanozlu peyniri serpin. Rulo şeklinde Sarın ve dilimleyin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Diğer 2 bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serptikten sonra fırında pişirin.


Yorumlar