Hamur için:
1 Yumurta akı
1 Yemek kaşığı dolusu susuz yerinden yoğurt
2 Yemek kaşığı süt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
Süzme peynir maydanoz karışımı
Üzeri için.
1 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Ayrıca: 100gr. Tereyağı
Yapılışı: Tüm hamur malzemesinden ele yapışmayan
yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan 4 eşit beze yapın. Tereyağını eritin.
Bezenin birini merdane ile 28cm. açın. Tezgâhın üzerine eritilmiş tereyağı
sürün. Üzerine açılmış bezeyi koyup, eritilmiş tereyağı sürün. 15-20 Dakika
bekletin. Elinizle 35cm. açın. Üzerine maydanozlu peyniri serpin. Rulo şeklinde
Sarın ve dilimleyin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Diğer 2 bezeyi de aynı
şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu,
susam serptikten sonra fırında pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder