Yumurtalı Avokadolu Ekmek
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı süt
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı (30gr.) labne peyniri
Yarım avokado
1 Dilim tam buğday unlu tost ekmeği
Tuz, karabiber, pul biber, fesleğen
Kırmızı toz biber, isot, kekik, çörek otu
Yapılışı: Sütü, yumurtayı, tuzu küçük bir kâsede
çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağla birlikte yumurtayı küçük bir tavada pişirin.
Ekmeğin üzerine labne peynirini sürün. Çörekotu hariç, tüm baharatları üzerine
serpin. Üzerine yumurtayı koyun. Avokado dilimlerini koyup çörek otu serpin.
Diyet Fesleğenli Krep
1 Yumurta
20gr. Un
5 Yemek kaşığı su
Tuz
İçi için:
30gr. Labne peyniri
Pul biber, kırmızı toz biber
Kuru fesleğen
Marul (ince doğranmış)
Havuç (rendelenmiş)
2 Dilim hindi füme
Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Tüm krep malzemesini küçük bir kâsede karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağda tavada arkalı önlü pişirin. Krepi bir kenarda bekletin soğusun. Labne peynirine baharatları ilave edip karıştırın (fesleğeni bolca koydum). Soğumuş olan krepin yarısına baharatlı peyniri sürün. Üzerine sırasıyla, marulu, havucu, hindi fümeyi koyup rulo şeklinde sarın.
Pazılı Hindi Fümeli Diyet Krep
Hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Un
5 Yemek kaşığı su veya süt
Tuz
İçi için:
2 Dilim hindi füme (küp kesilmiş)
30gr. Kaşar peyniri rendesi veya tulum peyniri
Haşlanmış pazı (pazıyı az kullandım)
Tuz, karabiber, pul biber
Ayrıca: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Tüm krep malzemesini küçük bir kâseye koyup
çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu tavaya
koyup altını pişirin. Krepi ters çevirin ve krepin yarısına tuz ve baharat
karıştırılmış pazıyı koyun. Üzerine peyniri ve hindi fümeyi koyun. Altı pişince
krepi yarım ay şeklinde kapatın. Birkaç saniye daha tavada tutup ocaktan alın.
Sebzeli Diyet Krep
Krep hamuru için:
1 Yumurta
20gr. Un
5 Yemek kaşığı su
Tuz
İçi için:
1 Tatlı kaşığı (30gr.) labne peyniri
Küçük bir parça beyaz lahana (küp doğranmış)
Küçük bir parça havuç (rendelenmiş)
1 Küçük yeşil biber (ince doğranmış)
1 Minik soğan (piyazlık doğranmış)
1-2 Diş sarımsak (dilimlenmiş)
Az sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Kajun baharatı
Ayrıca:
1-2 Yaprak marul (ince doğranmış)
Domates dilimleri
Yapılışı: Krep hamur malzemesini küçük bir kâseye
koyup çırpın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağda, tavada arkalı önlü pişirin ve bir
kenarda bekletin. Ayrı bir tavaya beyaz lahanayı, havucu, yeşil biberi, soğanı
ve az sıvı yağını koyup sebzeleri soteleyin. Sarımsağı ilave edip sotelemeye
devam edin. Tuzu, baharatları ekleyin ve 1-2 dakika daha çevirip ocaktan alın.
Hazırlanan içi soğutun. Krepin yarısına, labne peynirini sürün. Üzerine sebze
sote koyun. Domates dilimlerini, marulu koyun ve dürüm şeklinde sarın.
Soğanlı Omlet-Yeşil Zeytinli Fırında Ekmek
Soğanlı Omlet
1 Yumurta
1 Minik soğan (küçük küp kesilmiş)
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı: Küçük bir tavada, soğanı yağla beraber
kavurun. Yumurtayı, tuzu, karabiberi çırpın ve tavaya döküp pişirin.
Yeşil Zeytinli Fırında Ekmek Dilimi
1 Dilim tam buğday ekmeğinin üzerine, 1 tatlı kaşığı
labne peyniri sürün. Üzerine yeşil zeytin dilimleri, 1 dilim doğranmış hindi
füme, kapya biberi parçaları koyun. Kekik, pul biber serpip fırında pişirin.





Yorumlar
Yorum Gönder