Muhallebisi için:
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
3 Yemek kaşığı şeker
Yarım paket labne peyniri (100gr.)
1 Paket vanilya
Böğürtlen sosu için:
1,5 Su bardağı donmuş böğürtlen
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı: Labne hariç, tüm muhallebi malzemesini bir
tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, labne peynirini
ekleyin ve 3-4 dakika mikserle çırpın. Hazırlanan muhallebiyi kâselere
paylaştırın. Böğürtlen sosunu hazırlamak için böğürtleni, şekeri, çeyrek çay
bardağı suyu tencereye alın. Şeker eriyene ve böğürtlenlerin buzu çözülene
kadar biraz pişirin. Blenderden geçirip püre haline getirin. Yarım yemek kaşığı
mısır nişastası ve yarım çay bardağı su ekleyip, sos kıvamına gelene kadar
pişirin. Hazırlanan sosu, soğumuş olan muhallebilerin üzerine dökün. Buzdolabında
birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlar
Yorum Gönder