Böğürtlen Soslu Muhallebi

 


Muhallebisi için:

2 Su bardağı süt

Yarım su bardağı krema

1 Yemek kaşığı dolusu un

1 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

3 Yemek kaşığı şeker

Yarım paket labne peyniri (100gr.)

1 Paket vanilya

Böğürtlen sosu için:

1,5 Su bardağı donmuş böğürtlen

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı: Labne hariç, tüm muhallebi malzemesini bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, labne peynirini ekleyin ve 3-4 dakika mikserle çırpın. Hazırlanan muhallebiyi kâselere paylaştırın. Böğürtlen sosunu hazırlamak için böğürtleni, şekeri, çeyrek çay bardağı suyu tencereye alın. Şeker eriyene ve böğürtlenlerin buzu çözülene kadar biraz pişirin. Blenderden geçirip püre haline getirin. Yarım yemek kaşığı mısır nişastası ve yarım çay bardağı su ekleyip, sos kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırlanan sosu, soğumuş olan muhallebilerin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.


Yorumlar