Zeytin Ezmeli Poğaça

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı yumuşak margarin

2 Yemek kaşığı süt

1 Yemek kaşığı dolusu susuz yerinden yoğurt

1 Çay kaşığı karbonat

Aldığı kadar un, tuz

İçi için:

Zeytin ezmesi

Süzme peynir maydanoz karışımı

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı: Un ve karbonat hariç tüm hamur malzemesini bir kâseye alıp karıştırın. Unu, karbonatı ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya kesin. Hamurun birini merdane ile açıp, üzerine zeytin ezmesi sürün ve rulo şeklinde sarın. Kesme aparatıyla veya bir bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Diğer hamuru da merdane ile açıp, üzerine peynir serpin ve rulo şeklinde sarın. Üçgen şeklinde kesip tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve fırında pişirin.


Yorumlar