Hamuru için:
1 Yumurta akı
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı yumuşak margarin
2 Yemek kaşığı süt
1 Yemek kaşığı dolusu susuz yerinden yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
Zeytin ezmesi
Süzme peynir maydanoz karışımı
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı: Un ve karbonat hariç tüm hamur malzemesini
bir kâseye alıp karıştırın. Unu, karbonatı ilave edip ele yapışmayan yumuşak
bir hamur yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya kesin. Hamurun birini merdane ile
açıp, üzerine zeytin ezmesi sürün ve rulo şeklinde sarın. Kesme aparatıyla veya
bir bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
Diğer hamuru da merdane ile açıp, üzerine peynir serpin ve rulo şeklinde sarın.
Üçgen şeklinde kesip tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu
serpin ve fırında pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder