Tantuni Tarifi (Et Tantuni)

 


400 gr. Kemiksiz küçük doğranmış et

Kırmızı toz biber, tuz

Domates dilimleri

Maydanoz piyazı veya doğranmış marul

Lavaş, sıvı yağ

Yapılışı: Eti tencereye alın. Yeterince su ilave edin ve eti haşlamaya bırakın. Etin pişmesine yakın tuz ilave edin. Pişince suyunu süzün. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Kırmızı toz biberi, eti, tuzu ekleyip bir iki dakika pişirin. Etin haşlama suyundan, bir su bardağı tavaya dökün ve bir iki taşım pişirin. Lavaşları tavadaki etin suyuna batırın. İçlerine sırasıyla eti, domatesi, maydanoz piyazını koyun ve dürüm şeklinde sarın. Ben maydanoz piyazı koymadım. Onun yerine domates dilimleri, piyazlık doğranmış kırmızı soğan ve doğranmış marul koydum.


Yorumlar