400 gr. Kemiksiz küçük doğranmış et
Kırmızı toz biber, tuz
Domates dilimleri
Maydanoz piyazı veya doğranmış marul
Lavaş, sıvı yağ
Yapılışı: Eti tencereye alın. Yeterince su ilave edin
ve eti haşlamaya bırakın. Etin pişmesine yakın tuz ilave edin. Pişince suyunu
süzün. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Kırmızı toz biberi, eti, tuzu ekleyip
bir iki dakika pişirin. Etin haşlama suyundan, bir su bardağı tavaya dökün ve
bir iki taşım pişirin. Lavaşları tavadaki etin suyuna batırın. İçlerine
sırasıyla eti, domatesi, maydanoz piyazını koyun ve dürüm şeklinde sarın. Ben
maydanoz piyazı koymadım. Onun yerine domates dilimleri, piyazlık doğranmış
kırmızı soğan ve doğranmış marul koydum.
.jpg)
Yorumlar
Yorum Gönder