Sütlü çiriş yemeği yöresel bir yemektir, Antalya
tarifidir. Tarifini Antalya’lı bir komşumuzdan almıştım. Leziz ve değişik bir
tadı vardır ve her sene pişiririm.
200gr. Çiriş otu
1 Küçük soğan (yemeklik doğranmış)
1 Yemek kaşığı bulgur
1 veya 1,5 Su bardağı süt
Sıvı yağ, tuz
Yapılışı: Çiriş otunu temizleyin, doğrayın, sirkeli
suda bekletin ve yıkayın. Soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Çiriş otunu
ekleyip karıştırın. Yeterince suyu, tuzu, bulguru ekleyip karıştırın. Bulgur ve
çiriş yumuşayana kadar ve suyu çok az kalana kadar pişirin. Sütü ilave edip,
bir iki taşım kaynatın ve ocaktan alın. Fazla pişirmeyin süt kesiliyor.

Yorumlar
Yorum Gönder