Sütlü Çiriş Yemeği

 

Sütlü çiriş yemeği yöresel bir yemektir, Antalya tarifidir. Tarifini Antalya’lı bir komşumuzdan almıştım. Leziz ve değişik bir tadı vardır ve her sene pişiririm.

 

200gr. Çiriş otu

1 Küçük soğan (yemeklik doğranmış)

1 Yemek kaşığı bulgur

1 veya 1,5 Su bardağı süt

Sıvı yağ, tuz

Yapılışı: Çiriş otunu temizleyin, doğrayın, sirkeli suda bekletin ve yıkayın. Soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Çiriş otunu ekleyip karıştırın. Yeterince suyu, tuzu, bulguru ekleyip karıştırın. Bulgur ve çiriş yumuşayana kadar ve suyu çok az kalana kadar pişirin. Sütü ilave edip, bir iki taşım kaynatın ve ocaktan alın. Fazla pişirmeyin süt kesiliyor.


Yorumlar