Portakallı İrmik Helvası

50gr. Tereyağı

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı irmik

1 Su bardağından 2 Parmak eksik şeker

Bir küçük portakalın kabuğunun rendesi

Dolmalık fıstık (isteğe bağlı)

Yapılışı: Küçük bir tencereye şekeri, suyu, sütü koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Tereyağını ve fıstığı ayrı bir tencereye alın. Tereyağı eriyene kadar fıstığı kavurun. İrmiği ilave edip, sürekli karıştırarak rengi dönene dek kavurun. İrmiğin rengi dönünce portakal kabuğu rendesini ilave edin. 2-3 Dakika daha kavurup, kaynar haldeki şerbeti ilave edin. Helva kıvamı alana kadar, sürekli karıştırarak pişirin ve helvayı ocaktan alıp demleyin.

 


 

Yorumlar