50gr. Tereyağı
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı irmik
1 Su bardağından 2 Parmak eksik şeker
Bir küçük portakalın kabuğunun rendesi
Dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
Yapılışı: Küçük bir tencereye şekeri, suyu, sütü koyun.
Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Tereyağını ve fıstığı ayrı
bir tencereye alın. Tereyağı eriyene kadar fıstığı kavurun. İrmiği ilave edip, sürekli
karıştırarak rengi dönene dek kavurun. İrmiğin rengi dönünce portakal kabuğu
rendesini ilave edin. 2-3 Dakika daha kavurup, kaynar haldeki şerbeti ilave
edin. Helva kıvamı alana kadar, sürekli karıştırarak pişirin ve helvayı ocaktan
alıp demleyin.

Yorumlar
Yorum Gönder