Muhallebisi için:
63gr. Margarin
2,5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 Paket vanilya
Portakal sosu için:
1 Su bardağı + çeyrek su bardağı taze sıkılmış
portakal suyu
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
Üzeri için:
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Margarini küçük bir tencereye alıp eritin. Unu
ilave edip renk almadan hafifçe kavurun. Şekeri, sütü ekleyip muhallebiyi
pişirin. Mikserle 5 dakika çırpın. Islatılmış küçük bir tepsiye muhallebiyi
döküp yayın. Hazırlanan muhallebiyi soğumaya bırakın. Portakal sosunu
hazırlamak, için tüm sos malzemesini küçük bir tencereye alın. Sürekli
karıştırarak pişirin. Soğumuş olan muhallebinin üzerine döküp yayın. Buzdolabında,
bir gece veya 5-6 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi rendesi
serpin.

Yorumlar
Yorum Gönder