Portakal Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı

 


Muhallebisi için:

63gr. Margarin

2,5 Su bardağı süt

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı şeker

1 Paket vanilya

Portakal sosu için:

1 Su bardağı + çeyrek su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

1 Yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası

Üzeri için:

Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Margarini küçük bir tencereye alıp eritin. Unu ilave edip renk almadan hafifçe kavurun. Şekeri, sütü ekleyip muhallebiyi pişirin. Mikserle 5 dakika çırpın. Islatılmış küçük bir tepsiye muhallebiyi döküp yayın. Hazırlanan muhallebiyi soğumaya bırakın. Portakal sosunu hazırlamak, için tüm sos malzemesini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Soğumuş olan muhallebinin üzerine döküp yayın. Buzdolabında, bir gece veya 5-6 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi rendesi serpin.


Yorumlar