Karamel Soslu İrmik Tatlısı

 


Muhallebisi için:

2,5 Su bardağı süt

4,5 Yemek kaşığı dolusu irmik

4,5 Yemek kaşığı şeker

Karamel sos için:

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı krema

1 Yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Tüm muhallebi malzemesini,  küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Islatılmış küçük bir tepsiye döküp yayın. Karamel sosu hazırlamak için, küçük bir tavaya şekeri koyun. Şeker eriyene ve karamelize olana dek karıştırın. Tereyağını ekleyip, yağ eriyene dek karıştırın. Kremayı ilave edin ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırlanan karamel sosu, soğumuş olan irmik tatlısının üzerine döküp yayın. Buzdolabında, birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.


Yorumlar