Muhallebisi için:
2,5 Su bardağı süt
4,5 Yemek kaşığı dolusu irmik
4,5 Yemek kaşığı şeker
Karamel sos için:
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı krema
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Tüm muhallebi malzemesini, küçük bir tencereye alın. Sürekli
karıştırarak pişirin. Islatılmış küçük bir tepsiye döküp yayın. Karamel sosu hazırlamak
için, küçük bir tavaya şekeri koyun. Şeker eriyene ve karamelize olana dek
karıştırın. Tereyağını ekleyip, yağ eriyene dek karıştırın. Kremayı ilave edin
ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırlanan karamel sosu, soğumuş olan
irmik tatlısının üzerine döküp yayın. Buzdolabında, birkaç saat beklettikten
sonra servis yapın.

Yorumlar
Yorum Gönder