Sosu için:
1 Yumurta akı
1 Kahve fincanı yoğurt
1 Kahve fincanı süt
Yarım Kahve fincanı sıvı yağ
İçi için:
1 Kâse haşlanmış ıspanak
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Üzeri için:
Az sıvı yağ, az süt
1 Yumurta sarısı, çörekotu
Ayrıca:
2 Yufka
Yapılışı: Soğanı sıvı yağda kavurun. Ispanağı,
baharatları, tuzu ekleyin ve kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sos
malzemesini bir kâseye alıp çırpın. 1 Yufkayı temiz bir yere serin. Üzerine
sosun yarısını sürün. Diğer yufkayı da üzerine koyun. Kalan sosu döküp sürün. 4
Üçgen parçaya kesin. Geniş yerlerine ıspanaklı içten koyun ve rulo şeklinde
sarın. Börekleri yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Az sıvı yağı, az sütü,
yumurta sarısını küçük bir kâsede çırpın. Böreklerin üzerlerine sütlü karışımı
sürün. Çörekotu serpip fırında pişirin.

Yorumlar
Yorum Gönder