Ispanaklı Börek

 


Sosu için:

1 Yumurta akı

1 Kahve fincanı yoğurt

1 Kahve fincanı süt

Yarım Kahve fincanı sıvı yağ

İçi için:

1 Kâse haşlanmış ıspanak

1 Soğan (yemeklik doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Üzeri için:

Az sıvı yağ, az süt

1 Yumurta sarısı, çörekotu

Ayrıca:

2 Yufka

Yapılışı: Soğanı sıvı yağda kavurun. Ispanağı, baharatları, tuzu ekleyin ve kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sos malzemesini bir kâseye alıp çırpın. 1 Yufkayı temiz bir yere serin. Üzerine sosun yarısını sürün. Diğer yufkayı da üzerine koyun. Kalan sosu döküp sürün. 4 Üçgen parçaya kesin. Geniş yerlerine ıspanaklı içten koyun ve rulo şeklinde sarın. Börekleri yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Az sıvı yağı, az sütü, yumurta sarısını küçük bir kâsede çırpın. Böreklerin üzerlerine sütlü karışımı sürün. Çörekotu serpip fırında pişirin.


Yorumlar