İncirli Mozaik Pasta

 


Yarım paket pötibör bisküvi

1 Yemek kaşığı dolusu kakao

1,5 Yemek kaşığına yakın şeker

50gr. Tereyağı

Süt

Ceviz içi (elle iri kırılmış)

3-4 Adet kuru incir

Ayrıca:

2 Yemek kaşığı Antep fıstığı ezmesi

Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Kuru incirleri yıkayıp küçük küp doğrayın (incirleri arzuya göre ılık suda beklettikten sonra doğrayabilirsiniz. Benim kullandığım incirler yumuşak olduğu için suda bekletmedim). Kakaoyu, şekeri, sütü bir kâseye alın ve şeker eriyene kadar çırpın. Tereyağın eritin ve kakaolu karışıma ekleyip karıştırın. İnciri, cevizi koyup karıştırın. Elle iri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştırın. Bir kâseye kenarlardan dışarı taşacak şekilde streç folyo koyun. İçine mozaik pastayı koyup yayın. Kenarlardan sarkan folyoyu üzerine kapatın. Buzdolabında birkaç saat bekletin (1 gece bekletilse daha iyi oluyor). Folyodan çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerine Antep fıstığı ezmesi koyun ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin.


Yorumlar