Yarım paket pötibör bisküvi
1 Yemek kaşığı dolusu kakao
1,5 Yemek kaşığına yakın şeker
50gr. Tereyağı
Süt
Ceviz içi (elle iri kırılmış)
3-4 Adet kuru incir
Ayrıca:
2 Yemek kaşığı Antep fıstığı ezmesi
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Kuru incirleri yıkayıp küçük küp doğrayın
(incirleri arzuya göre ılık suda beklettikten sonra doğrayabilirsiniz. Benim
kullandığım incirler yumuşak olduğu için suda bekletmedim). Kakaoyu, şekeri,
sütü bir kâseye alın ve şeker eriyene kadar çırpın. Tereyağın eritin ve kakaolu
karışıma ekleyip karıştırın. İnciri, cevizi koyup karıştırın. Elle iri kırılmış
bisküvileri ekleyip karıştırın. Bir kâseye kenarlardan dışarı taşacak şekilde
streç folyo koyun. İçine mozaik pastayı koyup yayın. Kenarlardan sarkan folyoyu
üzerine kapatın. Buzdolabında birkaç saat bekletin (1 gece bekletilse daha iyi
oluyor). Folyodan çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerine Antep fıstığı ezmesi
koyun ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin.

Yorumlar
Yorum Gönder