Hamuru için:
1 Yumurta
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Ayrıca:
Antep fıstığı ezmesi
Çilek reçeli, kavrulmuş fındık içi
Limon ve portakal kabuğu rendesi
Hindistan cevizi rendesi, yumurta akı
Elmalı iç (elma, şeker, tarçın)
Yapılışı: Ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru
yoğurun ve 5 adet beze hazırlayın. Her bezeden üçer tane kurabiye çıkıyor. 15
Adet kurabiye çıkıyor. Bezenin birine, az portakal kabuğu rendesi ilave edip
tekrar yoğurun. Yuvarlak şekiller verip, önce yumurta akına sonra da kavrulup
iri dövülmüş fındığa bulayın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 2. Bezeye az
limon kabuğu rendesi ekleyip yoğurun. Uzun parmak şekilleri verin. Önce yumurta
akına, sonra da hindistan cevizi rendesine bulayın ve tepsiye dizin. 3. Bezeye,
yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. 4. Bezeden 3 küçük beze yapıp,
ortalarını çukurlaştırın ve ortalarına elmalı içten koyun. Tepsiye dizip,
üzerlerine fındık içi serpin. 5. Bezeden 3 adet beze yapıp, bezeleri elinizle
biraz açın. Üzerlerine Antep fıstığı ezmesi sürün ve poğaça şeklinde kapatın.
Tepsiye dizin ve üzerlerine fırçayla yumurta akı sürün. Üstlerine hindistan
cevizi rendesi serpin. Kurabiyeleri fırında pişirin. Kurabiyeler soğuyunca,
yuvarlak kurabiyelerin (sade olanların) her yerini, önce çilek reçeli suyuna
sonra da hindistan cevizine bulayın.

Yorumlar
Yorum Gönder