1 Hamurdan 5 Kurabiye

 


Hamuru için:

1 Yumurta

1 Çay bardağı pudra şekeri

1 Çay bardağı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı süt

1 Paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

Aldığı kadar un

Ayrıca:

Antep fıstığı ezmesi

Çilek reçeli, kavrulmuş fındık içi

Limon ve portakal kabuğu rendesi

Hindistan cevizi rendesi, yumurta akı

Elmalı iç (elma, şeker, tarçın)

Yapılışı: Ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru yoğurun ve 5 adet beze hazırlayın. Her bezeden üçer tane kurabiye çıkıyor. 15 Adet kurabiye çıkıyor. Bezenin birine, az portakal kabuğu rendesi ilave edip tekrar yoğurun. Yuvarlak şekiller verip, önce yumurta akına sonra da kavrulup iri dövülmüş fındığa bulayın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 2. Bezeye az limon kabuğu rendesi ekleyip yoğurun. Uzun parmak şekilleri verin. Önce yumurta akına, sonra da hindistan cevizi rendesine bulayın ve tepsiye dizin. 3. Bezeye, yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. 4. Bezeden 3 küçük beze yapıp, ortalarını çukurlaştırın ve ortalarına elmalı içten koyun. Tepsiye dizip, üzerlerine fındık içi serpin. 5. Bezeden 3 adet beze yapıp, bezeleri elinizle biraz açın. Üzerlerine Antep fıstığı ezmesi sürün ve poğaça şeklinde kapatın. Tepsiye dizin ve üzerlerine fırçayla yumurta akı sürün. Üstlerine hindistan cevizi rendesi serpin. Kurabiyeleri fırında pişirin. Kurabiyeler soğuyunca, yuvarlak kurabiyelerin (sade olanların) her yerini, önce çilek reçeli suyuna sonra da hindistan cevizine bulayın.


Yorumlar