Hamur için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket ınstant maya
Aldığı kadar un
İçi için:
Patates (haşlanmış ve ezilmiş)
Soğan (rendelenmiş)
Salça, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Kırmızı toz biber, isot
Üzeri için:
1 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı pekmez
Susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı bir hamur yoğurun
ve üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru iki misli kabarana kadar bekletin. Harcını
hazırlamak için, soğanı sıvı yağla beraber kavurun. Baharatları ekleyip kavurun.
Salça ilave edip kavurun. Patatesi ve tuzu ilave edip kavurun. Harcı ocaktan
alıp soğutun. Kabaran hamuru bir kez yoğurun ve 9 adet beze hazırlayın. Bezeleri
merdane ile açın. Ortalarına bolca patatesli içten koyun. Uzun iki ucunu üst
üste kapatın. Diğer iki ucunu da üst üste kapatıp, kare şekline getirin. Bir kâsede
1 su bardağı suyu ve pekmezi karıştırın. Poğaçaların üzerlerini, önce pekmezli
suya sonra da susama bulayın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika tepsi
mayası verdirin ve fırında pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine iki kat
temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları geçene kadar bu şekilde bekletin.

Yorumlar
Yorum Gönder