Patatesli Susamlı Poğaça

 


Hamur için:

1 Yumurta akı

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım paket ınstant maya

Aldığı kadar un

İçi için:

Patates (haşlanmış ve ezilmiş)

Soğan (rendelenmiş)

Salça, sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber, nane

Kırmızı toz biber, isot

Üzeri için:

1 Su bardağı su

2 Yemek kaşığı pekmez

Susam

Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı bir hamur yoğurun ve üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru iki misli kabarana kadar bekletin. Harcını hazırlamak için, soğanı sıvı yağla beraber kavurun. Baharatları ekleyip kavurun. Salça ilave edip kavurun. Patatesi ve tuzu ilave edip kavurun. Harcı ocaktan alıp soğutun. Kabaran hamuru bir kez yoğurun ve 9 adet beze hazırlayın. Bezeleri merdane ile açın. Ortalarına bolca patatesli içten koyun. Uzun iki ucunu üst üste kapatın. Diğer iki ucunu da üst üste kapatıp, kare şekline getirin. Bir kâsede 1 su bardağı suyu ve pekmezi karıştırın. Poğaçaların üzerlerini, önce pekmezli suya sonra da susama bulayın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin ve fırında pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine iki kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları geçene kadar bu şekilde bekletin.


Yorumlar