Nar Soslu Muhallebi

 


Muhallebisi için:

1,5 Su bardağı süt

1 Yemek kaşığı buğday nişastası

1 Yemek kaşığı un

2 Yemek kaşığı şeker

1 Poşet krem şanti

Nar sosu için:

1 Su bardağı taze sıkılmış nar suyu

1 Yemek kaşığı buğday nişastası

2 Yemek kaşığı şeker

Yapılışı: Yarım su bardağı sütü ve krem şantiyi mikserle çırpın ve buzdolabına kaldırın. 1 Su bardağı sütü, şekeri, unu, nişastayı küçük bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Muhallebiye çırpılmış krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın ve kâselere paylaştırın. Sosunu hazırlamak için, tüm sos malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Soğuyunca bir kez karıştırın. Hazırlanan sosu muhallebilerin üzerine dökün. Buzdolabında bir-iki saat dinlendirip servis yapın.


Yorumlar