Muhallebisi için:
1,5 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı buğday nişastası
1 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı şeker
1 Poşet krem şanti
Nar sosu için:
1 Su bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 Yemek kaşığı buğday nişastası
2 Yemek kaşığı şeker
Yapılışı: Yarım su bardağı sütü ve krem şantiyi
mikserle çırpın ve buzdolabına kaldırın. 1 Su bardağı sütü, şekeri, unu, nişastayı
küçük bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
Muhallebiye çırpılmış krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın ve kâselere
paylaştırın. Sosunu hazırlamak için, tüm sos malzemelerini küçük bir tencereye
alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Soğuyunca bir kez
karıştırın. Hazırlanan sosu muhallebilerin üzerine dökün. Buzdolabında bir-iki
saat dinlendirip servis yapın.

Yorumlar
Yorum Gönder