1 Küçük boy karnabahar
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
3-4 Adet kornişon turşu (küçük küp doğranmış)
3-4 Yaprak marul (ince doğranmış)
2-3 Adet taze soğan (ince doğranmış)
1-1-5 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, limon
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kuru nane
Yapılışı: Karnabaharı çiçeklere ayırıp sirkeli suda
bir süre bekletin ve yıkayın. Yıkanmış karnabaharı rondodan, ince bulgur iriliğine
gelene kadar çekin. Soğanı sıvı yağda kavurun. Salçayı ve karnabaharı ekleyip
karnabaharı kavurun. Baharatları, tuzu ilave edip 1-2 dakika kavurun ve ocaktan
alın. Kavrulmuş karnabahar soğuyunca bir kâseye alın. Diğer malzemeleri ekleyip
karıştırın ve servis yapın.

Yorumlar
Yorum Gönder