Karnabahar Kısırı

 


1 Küçük boy karnabahar

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

3-4 Adet kornişon turşu (küçük küp doğranmış)

3-4 Yaprak marul (ince doğranmış)

2-3 Adet taze soğan (ince doğranmış)

1-1-5 Yemek kaşığı salça

Sıvı yağ, limon

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kuru nane

Yapılışı: Karnabaharı çiçeklere ayırıp sirkeli suda bir süre bekletin ve yıkayın. Yıkanmış karnabaharı rondodan, ince bulgur iriliğine gelene kadar çekin. Soğanı sıvı yağda kavurun. Salçayı ve karnabaharı ekleyip karnabaharı kavurun. Baharatları, tuzu ilave edip 1-2 dakika kavurun ve ocaktan alın. Kavrulmuş karnabahar soğuyunca bir kâseye alın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve servis yapın.


Yorumlar